Virgil van Dijk:– Det kan være mange grunner til at vi ikke har prestert, men jeg tror ikke salget av Sadio er grunnen

Virgil van Dijk har gitt et intervju om Liverpools sesongstart.

Liverpool er nummer 11 i Premier League før søndagens kamper. De røde har virkelig kommet skeivt ut denne sesongen, og med dette utgangspunktet ser det ut til å bli en lang kamp om topp fire denne sesongen.

Virgil van Dijk har gitt et intervju til tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp for Sky Sports i oppbyggingen til søndagens storkamp mot City. Der snakker han om ulike grunner til at det har gått slik.

– Det har vært en tøff start. Det er vanskelig å finne en bestemt grunn for at det har blitt slik. Det kan være flere ulike ting, men jeg vet ikke akkurat hvorfor det har blitt slik, sier van Dijk.

– Det er ikke noe poeng i at vi tenker på hvorfor kampene ikke har gått så bra som vi skulle ønske. Vi ønsker å forbedre oss nå, og måten vi gjør det på er å jobbe hver eneste dag, på hver trening og i hver kamp. Vi må kjempe for hver meter og prøve å vinne kamper. Det er det vi prøver på. Jeg mener fortsatt at vi er der, for vi har kvalitetsspillere. Vi skal fortsette å jobbe, og forbedre oss, sier han videre.

Tror ikke Mané-salget er grunnen

Liverpool solgte en av sine største profiler denne sommeren. Sadio Mané gikk til Bayern München, etter flere veldig gode år på venstrekanten for de røde.

– Det er morsomt, men jeg tror ikke det er grunnen personlig. Sadio var en stor spiller for oss, men han ønsket å dra. Det var ikke slik at vi ønsket at han skulle dra. Vi har hatt spillere som har kommet inn, som Luis Diaz, som har vært strålende, sier midtstopperen. Darwin holder på å bli kjent med hvordan vi ønsker å forsvare oss fra fronten, og hvor viktig det er, og hvordan vi er med og uten ballen. Det tar litt tid, men jeg tror ikke at det (salget av Mané) er den bestemte grunnen til at vi ikke har prestert.

SOLGT: I sommer solgte Liverpool Sadio Mané til Bayern München.

SOLGT: I sommer solgte Liverpool Sadio Mané til Bayern München.

Redknapp ville vite om det var en sliten spillergruppe, etter sju år med samme manager, uten at han selv trodde det var grunnen.

– Alle kan finne sine grunner, men det er veldig vanskelig å finne en bestemt grunn til at ting ikke har gått bra. Måten vi går inn i kampene på, og måten vi ser på kampene på, er at vi ønsker å vinne sammen. For å vinne sammen må vi være bundet sammen og være best mulig sammen. Det har ikke skjedd i starten av sesongen, men heldigvis er ikke sesongen avgjort i oktober eller november, sier han.

Nederlenderen sier at spillerne får med seg kritikken utenfra.

– Laget mitt er under press, og vi har ikke vår beste periode, og det når deg fra ulike steder. Gjennom familiemedlemmer, eller om du går inn på treningsfeltet og ser det på TV. Vi er ikke immune mot ting vi ser, og kritikk eller andre ting. Jeg ønsker å vinne hver eneste kamp, og vil vise meg frem og nyte det så lenge jeg kan, for det er det viktigste som fotballspiller. At du har den sulten, og det har jeg definitivt fortsatt. Jeg vil vise det, forbedre meg, gjøre det beste for Liverpool.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.