– Naby vil få en hel preseason i desember

Jürgen Klopp er ikke sikker på om Naby Keita vil komme på banen i det hele tatt før VM.

Fem minutter på tampen av Community Shield-seieren over Manchester City er alt vi har sett til Naby Keita på banen denne sesongen. Han fikk en muskelskade på trening den 21. august, som holdt ham borte fra treningsfeltet lenge. Han var tilbake i trening med sine lagkamerater den 20. oktober, men er ifølge Jürgen Klopp et godt stykke unna toppformen.

– Naby er fortsatt inne i en lengre fase med rehabiliteringstrening, sa Klopp under den andre delen av sin pressekonferanse fredag.

Kan få en kamp eller to før VM

Liverpool-manageren fikk så direkte spørsmål om vi får se midtbanespilleren på banen før VM.

– Det blir en kamp mot klokka. Naby vil få en hel preseason med oss i desember. Det vil være perfekt for ham. 

– Selv om det viser seg at han kan spille før VM, så har han ikke noen sjanse til å komme i toppform. Det går mot slutten av hans rehabiliteringsfase. Vi har fem kamper igjen før VM-pausen, så jeg vil ikke utelukke at han kan spille i en eller to av dem, men for øyeblikket har han fortsatt en del å ta igjen.

Leser vi Liverpool-manageren litt mellom linjene her, kan dette bety at vi ikke får se Keita i aksjon i Premier League før VM, men at han kanskje er aktuell for ligacupkampen mot Derby, hvor Klopp kan komme til å rotere en del på laget.