Naby Keita er tilbake på treningsfeltet!

Midtbanespilleren har vært ute av spill siden august med en muskelskade.

Naby Keitas høst har vært spesiell, med både rykter om misnøye og en mystisk skade. I ettermiddag var han endelig å se tilbake på gressmatten. Det er gode nyheter for Jürgen Klopp, som har fått Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain og nå Keita tilbake fra skade den siste uken.

Guineaneren har ikke vært en del av Liverpools kamptropp siden han satt på benken mot Crystal Palace i august. Han var i aksjon i seks minutter mot Manchester City i Community Shield. Siden har det vært lite nyheter angående skaden han pådro seg før tapet mot Manchester United for et par måneder siden. 

Nottingham Forest-kampen førstkommende lørdag blir nok i tidligste laget for Keita, men han kan være tilbake igjen til neste helg mot Leeds. Midtbanespilleren er ikke registret for spill i Champions League, og vil derfor ikke ha muligheten til å bli involvert.

Mye spekulasjoner

Keita-sagaen som har vært av og på gjennom høsten startet da Klopp kunne melde om en skade før oppgjøret mot Manchester United. Han ble også utelatt fra Champions League-troppen i gruppespillfasen.

Et par uker senere ble midtbanespilleren likevel tatt med på Guinea sitt landslag, noe som fikk flere til å sperre opp øynene. Det endte likevel med at han ikke ble med landslaget til kampene mot Elfenbenskysten og Algerie i slutten av september. 

Det har også blitt rapportert om misnøye fra Keita, og han har også blitt ryktet ut av Anfield. I september ble det rapportert at 28-åringen kunne bli sendt motsatt vei i en handel som innebar at Jude Bellingham ville ende på Merseyside. Keita er på utgående kontrakt, så det er ikke usannsynlig at han forsvinner i januar eller til sommeren.

Det er uansett veldig gode nyheter for både Keita og Liverpool at han nå virker å være nærme et comeback. De røde har slitt med skader gjennom hele høsten, og flere av midtbanespillerne til Jürgen Klopp har fått kritikk for sitt spill. Da er det nok godt å få den løpssterke guineaneren tilbake i en periode hvor kampene kommer tett.