Jürgen Klopp om Keita-situasjonen:– Jeg forventer at han ikke skal spille for landslaget

For noen dager siden ble Naby Keita tatt ut til landslaget for å spille kamper i slutten av september. Klopp virket unormalt unnvikende til spørsmålene rundt midtbanespilleren på dagens pressekonferanse.

Sagaen rundt Naby Keita virket å bli liggende som et lite sår gjennom hele høstsesongen. På dagens pressekonferanse kunne Jürgen Klopp ta ut brodden av alle ryktene som svermer rundt 27-åringen, men det var ikke tyskeren spesielt interessert i.

Som kjent er Keita tatt ut til landslagstroppen til Guinea. Det afrikanske landslaget skal møte Algerie og Elfenbenskysten i treningskamper i slutten av september.

– Jeg forventer at han ikke skal spille for landslaget. Han vil komme tilbake i oktober, samme med Oxlade-Chamberlain. Det er derfor de ikke er i Champions League-troppen. Vi måtte ta en beslutning der og da, og det gjorde vi. Vi valgte å utelate dem på grunn av returdatoen, sa Klopp til pressekorpset.

Det var ingen tvil om at journalisten som stilte spørsmålet ville ha litt mer innsikt i situasjonen rundt Keita, men det ville ikke Klopp være med på. Tyskeren svarte iallfall ikke på spørsmålet om hva som feiler Keita for øyeblikket, for opplysningene fra Liverpool og landslaget er veldig ulike.

HVOR ER HAN? Naby Keita har ikke blitt sett på trening siden 20. august. Da fikk han seg en ukjent skade, som skal holde ham ute til i slutten av oktober.

HVOR ER HAN? Naby Keita har ikke blitt sett på trening siden 20. august. Da fikk han seg en ukjent skade, som skal holde ham ute til i slutten av oktober.

– Situasjonen hans er i forbedring og han er til og med foran skjema. Vi tok med en gruppe med 24 spillere nettopp for å gi ham en sjanse, for han er en viktig spiller for oss, på og utenfor banen. Han er vår kaptein, sa Guinea-sjef Kaba Diawara for noen dager siden.

Naby Keita har ikke vært på banen for Liverpool siden Community Shield-seieren over Manchester City i juli. Han satt på benken mot Crystal Palace et par uker senere, før Klopp bekreftet at 27-åringen ville være ute en stund med en skade.

James Pearce, som vet det meste av hva som rører seg i klubben, har meldt om en alvorlig hamstringskade.