Vi fulgte pressekonferansenMå vente og se med Henderson – men Thiago er tilbake

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over.

Ny pressekonferanse - forhåpentligvis ingen nye skader

Fredag kl. 14.30 skal Jürgen Klopp møte pressen og komme med siste nytt.

Forhåpentligvis vil han ha gode nyheter om Thiago Alcantara, som har mistet de to siste kampene med en øreinfeksjon.

Etter kampen mot Ajax sa han at han håpet han hadde tatt Darwin Nunez av banen tidlig nok, etter at han har slitt med hamstringproblemer, og at han ikke trodde han hadde fått noen nye skader. La oss håpe det fortsatt er tilfelle! 

Første spørsmål er om straffen etter det røde kortet

Manageren fikk en bot på 30 000 pund, men slipper å sone straff.

– Jeg vet hva jeg sa. Jeg vet at dersom jeg hadde sagt det fra en lenger avstand med et annet ansiktsuttrykk ville alt vært greit. «Hvordan, hvordan kan du ikke…»...

– Så det er det dyreste ansiktsuttrykket, jeg vet ikke om det er det dyreste i verden, men i det minste her. Det er mye penger, men jeg har hørt at det skal investeres i noe bra, så det er greit.

– Om jeg skulle utestenges? Jeg vet ikke. Jeg har aldri vært i den situasjonen før og fått kort. Jeg har ikke fulgt med på andre trenere som har kort, og hva de har fått. 

– Jeg aner ikke hva som er vanlig. Jeg ble utestengt i Champions League med Dortmund. En ganske lik situasjon, men Champions League er noe annet. Jeg er ikke glad, jeg er ikke lettet, jeg ventet på straff, ta den, og gå videre derfra.

Leeds sin form og standarden på lagene i Premier League

– Jeg har ikke tenkt på det i generelt på en stund. Jeg har vært travel med å tenke på oss.

– Jeg har sett Leeds nå. Jeg har sett de siste tre kampene, og det er en stor forskjell mellom prestasjonene deres og hvilke resultater de har fått. Du ser fra de fem-seks siste kampene og at de ikke har fått et godt resultat, og tenker at de er i dårlig form, men så ser du kampene og tenker at de spiller bra, men ikke kommer i mål.

– Det er det Leeds-laget jeg har forberedt meg på.

– Om standarden på resten av lagene... City har ikke stukket av, så det betyr at det er konkurransedyktige lag. Det er fire-fem lag i front, og problemet mitt er at vi ikke er en av dem. Derfor ser jeg ikke på andre lag enn de vi møter.

Skadesituasjonen

– Med Henderson må vi vente litt. Det er en smell. Han var litt stiv i går, og kunne bare ha behandling. Vi må se hvordan det går i dag. Jeg forventer at han vil være ok.

– Thiago er tilbake.

– Naby er ikke tilbake, ikke ennå.

– Joel vil ikke være tilbake på trening, han er på rehabilitering. Dere trenger ikke å spørre om Diogo og Luis på en stund.

Leeds, Bournemouth og Liverpool ville vært på bunn dersom kampene ble blåst av etter de første 45

– Wow... Jeg vet ikke hva det sier om Bournemouth og Leeds, men vår historie. 

– Heldigvis varer kamper i 90 minutter. Det er ikke noe jeg tenker på. Det er et interessant spørsmål, men noe jeg må tenke litt mer på. Jeg kan ikke svare på det uforberedt. Vår situasjon er klar. Du kan se på det på ulike måter. Rundt Nottingham Forest-kampen hadde vi ganske mange gode prestasjoner og resultater.

– Vi kan ikke ignorere Nottingham-kampen. Den kampen var spesiell på grunn av ting jeg ikke visste noe om før kampen. Dere kan spørre meg om hvem som skal spille, og jeg kan ikke si det. Jeg tror ikke du bare skal vinne kampene der du spiller utmerket. Vi var ikke utmerket mot Nottingham, men det var en kamp jeg synes vi burde vunnet uansett.

– Hvordan guttene har reagert i kampene har vært veldig bra. 

– Nå må vi se hvem som er tilgjengelig i morgen, og sette opp et lag som kanskje er i et nytt system igjen, ut fra hvem som er tilgjengelig igjen. Vi kan ikke bruke systemet vi alltid har brukt eller jeg liker best, og det prøver vi på. Det har fungert noen ganger nå, og vi må prøve.

Darwin Nunez sin start

– Problemet er ikke at guttene trenger ekstra mye tid for å finne seg til rette. Spillerne har ulike situasjoner. Darwin kom hit etter en kort pause i sommer. Han kom til Asia, snakket ikke et ord engelsk, er ung, Liverpool er en stor klubb, det er et stort steg for ham, han kostet mye penger.

– Alle disse tingene – så skal du spille første kamp – og alle ser på deg. Du må håndtere det. Det er ikke slik at dersom du koster det og det så må du være helt klar. Det er vanskelig.

– Han måtte prøve å bli fysisk klar, med ny trening, nye krav, så starter du og gjør det ganske bra mot City, scorer i neste kamp, og så får du rødt kort. Han skammet seg over seg selv, slik alle vill reagert. Fra å ha stor selvtillit til å få et slikt tilbakeslag der du ikke kan skylde på noen andre enn deg selv, så må du starte på nytt.

– Men til tross for alle disse tingene er tallene hans utrolige. Dersom du ser nå på xG... Jeg er ganske sikker på at hans xG-tall er ganske høye. Så han har hatt noen store sjanser han har bommet på, men han har også scoret. Han er involvert i mange avslutningsøyeblikk. Stegene han tar er store, og det betyr at han finner seg mer og mer til rette.

Hvor god kan Darwin bli?

– Det er ingen som vet. Han vet ikke. Ingen vet. Det er det som er så spennende.

– Han må holde seg frisk, være tilgjengelig hele tiden. Det var han ikke mot Nottingham. Det er det viktige i livet til en profesjonell fotballspiller, det må fungere på alle områder. 

– Potensialet er utrolig. Hurtigheten, innstillingen, han har en skikkelig arbeidsinnsats. Jeg vet at det er kritikere som er usikre på teknikken og førstetouchen – men det er utrolig! Førstetouchen kan gå hit og dit av og til, men det har ingenting med teknikken hans å gjøre.

– Det har handlet om å komme litt for sent, eller være litt uoppmerksom, men det kommer og er mulig å lære og utvikle. Det er veldig spennende. Hvor det kan gå aner jeg ikke.

Om lagets form

– Vi har hatt en lignende samtale etter omtrent alle kamper vi har vunnet, i alle fall de vi har vunnet komfortabelt. Bournemouth, Rangers, Ajax.

– Måten vi ordnet det på i gruppen er eksepsjonelt. Vi startet med en skikkelig smell mot Napoli. Et lag i form, kanskje best form i Europa – det er utrolig hva de gjør for øyeblikket. Det var en stor smell, men så vant vi samtlige fire kamper etterpå. Det er ikke enkelt, og vi er videre.

– Med starten vi hadde så er det ikke mulig å gjøre det bedre.

– Vi må ta det med oss videre. Dette gir en bedre følelse. Hadde vi tapt mot Ajax, så måttet møte Leeds, og så hatt en finale mot Napoli så hadde jeg følt meg annerledes, det kan jeg si deg. For øyeblikket er det ikke så viktig. Vi må se hvem vi kan bruke igjen. Det er tøffe fem kamper før VM-pausen.

– Alle er superviktige. Det er det eneste jeg snakker om. Så er det en lang pause før vi kommer tilbake. Vi må bygge et godt grunnlag for det med de tre siste ligakampene, og de er alle vanskelige. Jeg kan ikke se noen enkle.

– Vår første kamp etterpå er Unai Emery med Aston Villa, og jeg aner ikke hva de skal gjøre før den tid. Sånn er situasjonen vår.

– Vi er klare for å kjempe igjen. Jeg håper alle er klare for det igjen. Det er kl. 20.45, en lørdag kveld, et strålende tidspunkt for en fotballkamp. Jeg håper at alle er klare for det, så la oss gå for det.

Arthur Melos situasjon

Klopp fikk spørsmål om Arthur Melo var igjen på Merseyside, eller om han hadde dratt tilbake til Italia.

– Han er her.

Han er usikker på når vi får se ham igjen.

– Det er en langtidsskade. Når han er tilbake så skal vi tenke på det igjen, men for øyeblikket er det for langt unna. Jeg aner ikke hvor lenge han er ute, men det vil ta lang tid. Det er en alvorlig skade.

Liverpool har spilleren for hele sesongen.

Harvey Elliotts form

– Så lenge Harvey har vært med oss har han prestert veldig jevnt og bra. Han startet forrige sesong på samme måte i laget, og var trolig vår beste spiller i starten av sesongen.

– Nå er han i et lag som ikke er i den perfekte form, men han har likevel jevnt. Det er veldig bra for ham, og for oss. At han scorer også er noe han må få mer av i spillet sitt. Jeg forventet ikke dette målet med høyrefoten. Men generelt må evnen til å score mål være en del for alle de offensive spillerne. Det er det han nå sakte men sikkert gjør. Det han har gjort så langt har vært veldig bra.

Konaté ble sittende på benken mot Ajax

– Mot Ajax hadde vi ikke flere å ha på benken, så vi tok ham med oss, men han var egentlig ikke klar for den kampen.

– Hadde det vært en veldig kritisk situasjon, med de siste fem minuttene eller noe slikt, så kanskje vi hadde brukt ham. Nå har det gått noen dager mer, og han er nærmere og tilgjengelig. Hvor lenge for må vi vente og se, men han er tilgjengelig.

Liverpool - Leeds United spilles lørdag kl. 20.45, og vises på V Sport PL og Viaplay.