Vi fulgte pressekonferansenThiago hadde ikke mulighet til å reise – forhåpentligvis klar igjen til lørdag

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før kampen mot Ajax.

Klopp og van Dijk skal møte pressen

Klokken 20.00 skal Jürgen Klopp og Virgil van Dijk møte pressen før Liverpools bortekamp mot Ajax. Dersom de røde klarer å få med seg poeng fra onsdagens kamp, vil de være klare for sluttspillet i Champions League allerede før hjemmekampen mot Napoli uken etter.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst. Denne artikkelen oppdateres fortløpende med alt Klopp og Virgil sier.

Forhåpentligvis kan Klopp komme med en oppdatering på Thiago Alcantaras helsesituasjon, etter at han ikke var på trening på tirsdag og sto over kampen mot Forest i helgen.

Virgil van Dijk skal snakke først

Fem minutter forsinket er pressekonferansen i gang. Virgil van Dijk er først på plass.

Den siste uken og resultatene

– Det manageren har sagt er at vi kun har oss selv å takke. Vi hadde sjanser til å score. Jeg hadde selv noen øyeblikk der jeg burde ha scoret. 

– En annen dag vil de gå inn. Det har vært en veldig intens uke, eller seks dager, med en fantastisk seier mot City, en vanskelig seier mot West Ham med en god førsteomgang og vanskelig bortekamp, og så en bortekamp med tidlig avspark mot Forest som hadde slitt før de møtte oss. 

– Vi prøvde alt, og vet at vi generelt må prestere bedre, og det er det vi prøver på. 

– Vi prøver å løse det, og skal gjøre alt det vi kan gjøre for å fikse det.

Svak borteform denne sesongen

Neste spørsmål til van Dijk går på borteformen. De røde har kun vunnet én bortekamp denne sesongen.

– Det er noe vi ikke liker. Det er noe vi ønsker å forbedre som gruppe, og vi skal prøve å vise den intensiteten som vi alltid vil vise fra i morgen av igjen. Vi trenger det. I alle kamper, enten det er hjemme eller borte, så er det vanskelig. Det kreves andre ting fra oss også.

– For eksempel, i forrige kamp mot Forest, møter du et lag som ligger veldig dypt. Du prøver å bryte dem ned, må være tålmodig, og alle kamper krever noe annerledes.

– Vi ønsker å forbedre situasjonen vår og resultatene våre på bortebane. Vi ønsker å vise fra i morgen av igjen at vi er Liverpool, og en av de største lagene og klubbene i verden.

Om Ajax som klubb og morgendagens kamp

– Ajax er en fantastisk klubb. Historisk også, med måten de spiller på, og spillerne.

– De er heller ikke inne i sin beste periode, men jeg vet hvordan det kan være her på en Champions League-kveld når ting går bra for dem. Vi må minst matche intensiteten deres, og gjøre enda mer.

– Det blir interessant i morgen. Noe vi bør se frem til, men vi må ikke glemme selv hvor gode vi er.

Kan ordne avansement på onsdag

– Vi kommer ikke her bare for å forsvare oss og få et uavgjortresultat. Vi ønsker å vise kvalitetene våre og få en god følelse etter prestasjonen vår. Vi ønsker å sørge for at vi går videre i morgen.

– Vi vet hvor tøft det vil bli, men de vet også hvor tøft det vil bli. Vi må gå dit, nyte anledningen. Det er Champions League og alle ønsker å spille på det nivået, og det er det samme for meg.

Ajax som sårbare?

En nederlandsk journalist lurer på om van Dijk ser på Ajax som sårbare.

– Om de er sårbare? De har spilt veldig bra denne sesongen. I kampene de har gitt bort mange sjanser har det vært i Europa, mot Napoli. Det er alltid sjanser mot Ajax, men de er et veldig bra lag.

Virgil får spørsmål om han er sjokkert over det som har skjedd denne sesongen

– Jeg tror ikke vi har tid til å bli sjokkert. Alle kan se seg selv i speilet og vite om de gjør noe bra eller svakere enn de vanligvis gjør. Det eneste du kan gjøre for å komme tilbake på det nivået som vi vet at vi har inne, på grunn av spillerne vi har, er å spille kamper.

– Vi trenger alle for å få til det. Vi trenger alle spillerne, vi trenger friske spillere, vi trenger supportere, og vi trenger resultater for å få momentum.

– Det viste vi mot City  og mot West Ham. Dessverre, mot Forest, så er det vår egen feil. Vi burde avgjort den kampen, og de skal ha honnør for at de vant den kampen, men når vi er i en periode der vi prøver å komme tilbake til der vi var igjen kan slike resultat gi deg et tilbakeslag. Vi fokuserer bare på å vinne kampen i morgen og få jobben gjort.

Den nye formasjonen de siste seks kampene

– I måten vi spiller så har vi et system vi starter i, men det handler om hvordan du føler det. Du trenger intensitet  for å få det til å fungere, uavhengig av hvilken formasjon eller hvilket system du spiller.

– Jeg synes ikke det har påvirket min posisjon noe særlig, og jeg synes ikke vi ligger så mye dypere som det har blitt snakket om. I kampen mot City for eksempel, der du vet at de vil ha ballen mye, så må du også tilpasse deg til hvilke spillere de har. 

– Du må være forberedt på alle scenario. Slik blir det også i morgen. De har fantastiske midtbanespillere som kan spille inn i bakrom, de kan komme til innlegg, og de kan spille seg ut bakfra, så det er ulike ting du må gjøre for å forsvare deg annerledes fra andre kamper. En formasjon er kun om en startposisjon, så må du forberede deg og prøve å vinne dine dueller.

Nå er Virgil van Dijk ferdig, og vi venter på Jürgen Klopp.

Manageren vil snart være på plass.

Hjemmeform kontra borteform er første spørsmål for Klopp.

– I denne turneringen har ikke forskjellen vært så stor så langt. Vi har tapt én og vunnet én, men ja.

– Jeg har ikke tenkt på det for å være ærlig. Jeg sitter ikke her og tenker på at vi har problemer med å spille på bortebane og at jeg må si noe spesielt for i morgen. Jeg har forberedt laget på en veldig tøff bortekamp, men jeg har ikke forberedt meg på dette spørsmålet – jeg har hatt andre ting jeg må gjøre de siste dagene.

Thiago er ute

– Thiago er fortsatt ute, sier Klopp.

Konaté kan bli klar.

– Han er her, klar for å spille noen minutter vil jeg si. Han kan spille de første minuttene, men det vil ikke gi så mye mening, så minutter ja. Ellers er det ingenting nytt så langt.

Matip er fortsatt ute.

Spørsmål om den ustabile starten på sesongen

– Jobben er alltid ganske stressende, men dersom du vinner hele tiden er det et annet type stress, men hyggeligere. Livet når du vinner fotballkamper er mye bedre.

– Det er en blanding av ulike ting. Vi ser prestasjonene, og de er ikke så stabile og konsistente som de tidligere har vært. 

– Vi har ikke klart å levere jevnt så langt. Det vet vi, men vi var i god form igjen før vi tapte mot Forest, i en merkelig kamp for oss. Noen spillere var skadet, men kunne ikke spille men var der, og så spiller du  mot et lag som forsvarer seg dypt etter en dødball, i en kamp vi bør vinne.

– Forventer du at vi hele tiden skal spille bedre? Ja. Er jeg klar for å gjøre tingene for å få oss til å gjøre det? Ja. Vi er klare for å finne ut av det.

– Vi vet at det blir tøft  i morgen mot  Ajax, men jeg synes  det  gir mening å være optimistisk, og det er det jeg er.

Om Ajax som motstander

– Jeg liker mange spillere i troppen deres. Vi vet at  det blir en tøff kamp. Vi spilte bra i hjemmekampen vår mot dem. Du kunne ikke se det i resultatet, men vi  gjorde  det.

– Slik har situasjonen vært hele sesongen, der vi har spilt bra og motstanderen har scoret  på første sjansen de får. Det var ikke første gang  det skjedde, men vi kjempet  oss tilbake og vant kampen. De er en tøff motstander, og det er det  vi forbereder oss på.

Muligheten til å gå videre

– Det vil være flott, men jeg kan ikke si at jeg kjenner på det allerede. Det er en kamp og 95 minutter mellom, men dersom det går kan jeg sitte og si at er stort og viktig. Etter starten vår i gruppespillet var det ikke sånn at folk trodde det kunne skje, vi er her. Nå må vi ordne avansement, og det er det vi er her for.

Problemene – og skadene

– Når det starter med skader, så blir problemet at de skadefri spillerne må spille for ofte, og når spillerne kommer tilbake så kommer de for tidlig tilbake. Så spiller de, og det dukker opp nye  ting.

– Så kan de ikke spille i mer enn 20 minutter, og kan ikke gjøre ditt og datt. Og så møter du lag som er klare for å gi alt. 

– Ibou trente for første gang skikkelig i går. Han var ikke lenge ute, men det var et muskelproblem, så gir det mening med en gang? Det er det samme med Naby og Ox, de må trene. De er ikke i Champions League-troppen uansett fordi jeg fikk beskjed om at de ville være ute lenger.

– Nå er de tilbake. Ikke helt tilbake, men tilbake, bra, men de kan være med og spille minutter. Det hjelper. Jeg klager ikke, det er bare sånn situasjonen er.

– Situasjonen før Forest-kampen var veldig merkelig. Du må bruke en spiller som ikke har spilt på veldig lang tid med Curtis Jones, som spilte veldig bra i en posisjon han aldri tidligere har spilt, fordi noe skjedde over natten. Da er det vanskelig. I tillegg var det flere spillere som ikke spilte sin beste fotball, i en veldig vanskelig kamp.

– Jeg gleder meg virkelig til i morgen. Jeg er veldig positiv, det er Champions League, store navn, alt er bra. Vi har nok spillere her, og skal gi det et skikkelig forsøk. Men om vi har ordnet alt? Vi har spilt veldig bra et par ganger, men vi har fortsatt problemer. Vi spiller en god kamp, så mister vi to spillere, og en annen spiller kan kun spille 20 minutter. Troppen er ikke for liten, men vi har skader.

– Vi har nok spillere for i morgen, det er gode nyheter, og forhåpentligvis er det fortsatt slik i morgen.

Darwin Nunez og Thiago

– Han er bra. Han har trent som normalt, i går og i dag. Akkurat nå er han tilgjengelig.

Thiago hadde ingen mulighet – men Klopp fikk spørsmål om han kunne bli klar til helgen.

– Nei, han hadde ikke mulighet. Jeg håper at han ikke er tvilsom til helgen, men hvem vet.

Ajax - Liverpool har avspark onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.