– Vi må slå Liverpool med minst to mål, og skal gå for det

Ajax har planer om å angripe Liverpool.

For snart tre uker siden kom Ajax til Anfield, og nederlenderne holdt ut helt til det 89. minutt, da Joel Matip stanget inn 2-1-målet som ga Liverpool seieren.

De røde vil være klare for åttendedelsfinale dersom de får med seg ett poeng fra en av de to siste kampene i gruppespillet, mens Ajax har kniven på strupen og må vinne onsdagens kamp for å ha sjanse. Da må de også ha hjelp fra Napoli – og slå Liverpool med større siffer enn 2-1 – slik at de utligner forskjellene mellom lagene i interne oppgjør. LFC har ti mål bedre målforskjell i skrivende stund.

– Om vi kan gå videre? Vi er nødt å vinne med to måls margin. Vi har troen. Vi vet at Liverpool har et strålende lag, men vi ønsker å spille og gjøre ting bedre, sa Ajax-sjef Alfred Schreuder på tirsdagens pressekonferanse, dagen før kampen.

Han fikk med seg at Liverpool tapte mot nyopprykkede Nottingham Forest på lørdag, men legger ikke noe i det resultatet.

– Vi har åpenbart sett kampen mot Nottingham Forest, og måten de slo City på, og det er ikke hvilken som helst klubb. Mot Forest kunne de vunnet 6-1, men hadde ikke marginene på sin side, sier han videre.

Plassering

Klubb

Kamper

Seire

Uavgjorte

Tap

Mål for

Mål imot

Målforskjell

Poeng

1

Napoli

4

4

0

0

17

4

13

12

2

Liverpool

4

3

0

1

12

6

6

9

3

Ajax

4

1

0

3

8

12

-4

3

4

Rangers

4

0

0

4

1

16

-15

0

Vil ikke tenke Europa League riktig ennå

Schreuder vet at Ajax kan sikre seg tredjeplassen i gruppen med ett poeng mot Liverpool, dersom Rangers taper borte mot Napoli. Italienerne har vært fantastiske i årets Champions League, og er store favoritter i den kampen.

– Vi ønsker å vinne kampen, og jeg er sikker på at vi kommer til å gi alt. Da har vi i det minste en sjanse til å overleve i Champions League. Det er sant at et poeng vil få oss til Europa League. Dersom jeg er fornøyd med ett poeng, vil jeg fokusere på det mot slutten av kampen.

Han påpeker at forventningene til laget hans kanskje har vært for høye i høst.

– Det er mulig at Ajax tenker for mye på fortiden. De siste årene har de kommet gjennom gruppen, og et år var vi i semifinalen. Vi har hatt noen fantastiske gruppespill. For øyeblikket er realiteten i nederlandsk fotball at det er vanskelig å gå videre fra gruppen.

Ajax-sjefen er ikke redd for at laget hans vil slippe seg ned og mangle konsentrasjon akkurat her.

– Det blir en helt annerledes kamp mot Liverpool. Spillerne kan ikke tillate seg å miste konsentrasjonen, og det vil være et annerledes fokus. Mot mindre lag kan det kanskje være litt mindre av det, men ikke i Champions League. Der vil det bli annerledes.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.