Den gode samtalen med Salah

Darwin Nunez mener en telefonsamtale med Mohamed Salah ble avgjørende for at uruguayaneren endelig finner veien til nettmaskene igjen.

Darwin Nunez innrømmer at han innledningsvis hadde store problemer med å finne seg til rette i Liverpool etter overgangen fra Benfica i sommer, og det hele kuliminerte med det røde kortet som spissen fikk i kampen mot Crystal Palace. Nå har lykken snudd, og Nunez står bokført med tre mål på sine tre siste kamper fra start for de røde. 

Nunez scoret både i Community Shield-seieren over Manchester City og i Premier League-debuten mot Fulham, hvor han var innbytter, men etter det røde kortet mot Palace følte uruguayaneren at det var tungt å finne seg til rette i sitt nye miljø. Etter å ha sonet karantenen på tre kamper gikk han fem kamper uten å score mål. Riktignok spilte han fra start i bare to av disse kampene.

– Salah er en utmerket spiller og en utmerket person, sier Nunez til ESPN Uruguay.

Hadde Fabinho som tolk

– Jeg snakket med ham da jeg kom til klubben under preseason. Vi hadde Fabinho som tolk. I de første kampene var jeg veldig nervøs. Jeg kom til klubben uten å ha trent, og ting fungerte ikke for meg.

– Men så ringte Mohamed til meg for å snakke med meg. Han fortalte at jeg ikke måtte stresse, for jeg var ny, og at jeg var inne i en tilvenningsperiode der jeg måtte bli vant til klubben.

– Han fortalte meg at han var gjennom det samme da han kom til klubben i 2017. Han kunne heller ikke engelsk da, akkurat slik det var for meg. Han sa at jeg kom til å lære det, og at jeg måtte holde hodet kaldt. Han sa at jeg bare måtte gjøre det jeg gjorde i Benfica, at mitt potensial var viktig for laget, og at jeg hadde hans støtte og kapteingruppens støtte.

Nunez scoret i kampene mot Arsenal, Rangers og West Ham, men gikk så glipp av helgens kamp mot Nottingham Forest på grunn av en stram hamstring. Nå er han tilbake, og høyaktuell for kveldens kamp mot Ajax.