Kan få VM-billett på bekostning av sin tidligere lagkamerat

Philippe Coutinhos totale formsvikt i Aston Villa kan føre til at Roberto Firmino likevel kommer med i den brasilianske VM-troppen.

Mirror melder at Philippe Coutinho ligger an til å bli vraket fra Brasil-troppen til VM i Qatar, som starter i neste måned, på grunn av midtbanespillerens svake form for Aston Villa.

Coutinho har ikke bidratt med scoringer eller målgivende pasninger i noen av sine tolv kamper for Villa denne sesongen. 30-åringen ble hentet til Villa av sin tidligere lagkamerat i Liverpool, Steven Gerrard, som nå er blitt erstattet av Unai Emery i managerstolen på Villa Park. 

Playmakeren kom til Villa i januar. Først på et seks måneder langt låneopphold. Under det oppholdet bidro han med fem mål og tre målgivende pasninger på 19 Premier League-kamper. Villa betalte så 17,2 millioner pund for å signere brasilianeren permanent på en fireårskontrakt. Etter det har formpila pekt nedover for Coutinho.

Mirror henviser til Sport, som melder at Flamengo-stjernen Everton Ribeiro eller Roberto Firmino kan ta Coutinhos rolle på landslaget under VM.

Firmino har gjort åtte mål og har slått fire målgivende pasninger på sine 15 kamper for Liverpool denne sesongen, noe som er langt mer overbevisende tall enn hans tidligere lagkamerat kan vise til.

Bobby har ikke spilt landskamp siden Copa America-finalen i 2021

Coutinho har gjort 21 mål og har slått elleve målgivende pasninger på 69 landskamper for Brasil. Han spilte i fire av kvalifiseringskampene til VM i år, men han har ikke spilt for sitt land etter at han kom inn fra benken og scoret mål i en 5-1-seier over Sør-Korea den 2. juni.

Til sammenligning har Roberto Firmino gjort 17 mål og har slått sju målgivende pasninger på 55 landskamper. Firmino satt på benken da Brasil spilte privatlandskamper mot Ghana og Tunisia i slutten av september. Den siste landskampen han spilte var Copa America-finalen mot Argentina i juli 2021, som Brasil tapte 1-0.