Fotballforbundet har konkludert:Ingenting galt skjedde

Det engelske fotballforbundet kommer ikke til å straffe noen av partene etter en krangel mellom Arsenal-stopper Gabriel og Liverpool-kaptein Jordan Henderson i lagenes møte på Emirates tidligere denne måneden.

Det engelske fotballforbundet mottok en klage etter at Arsenal-stopper Gabriel og Liverpool-kaptein Jordan Henderson røk i tottene på hverandre i Premier League-kampen mellom Arsenal og Liverpool på Emirates søndag 9. oktober. 

Fotballforbundet bekrefter nå at ingen av spillerne vil bli straffet, da de etter en grundig etterforskning ikke har funnet noen brudd på forbundets disiplinærregler.

Krangelen oppstod etter at Arsenal fikk det som Liverpool-spillerne anså som et svært billig straffespark i sluttfasen av kampen.

Fotballforbundet har innhentet vitneforklaringer både fra spilleren som leverte klagen og spilleren som fikk beskyldninger rettet mot seg, i tillegg til seks andre spillere som var i nærheten da opptrinnet fant sted. 

Forbundet har også gått gjennom flere opptak av situasjonen fra ulike kameravinkler, og har også hatt hjelp av en person som kan lese på leppene. Ingen av vitnene har hørt den påståtte kommentaren, og spilleren som ble beskyldt for å ha sagt noe upassende benekter på det sterkeste beskyldningen mot ham. 

Har ingenting å svare for

Fotballforbundet tror at beskyldningen ble gjort i god tro, men er også sikre på at spilleren som fikk beskyldningen rettet mot seg ikke har noe å svare for.

Daily Mail har forstått det slik at det var Gabriel som klaget inn Henderson til fotballforbundet fordi han mente han hørte Liverpool-kapteinen si noe som førte til den opphetede krangelen mellom de to spillerne.

Mirror opplyser at Gabriel beskyldte Henderson for å ha kommet med en fornærmende bemerkning, og beskyldningen skal ha kommet fordi Henderson sa et engelsk ord som ligner på en fornærmende bemerkning på portugisisk. Det var dette som skal ha fått Gabriel til å reagere på den måten han gjorde. 

Dommer Michael Oliver roet gemyttene, før han snakket med både Mikel Arteta og Jürgen Klopp ute ved sidelinja for å informere om beskyldningen som Gabriel rettet mot Henderson. Oliver snakket deretter med begge managerne og begge spillerne etter kampen, for å få vitneforklaringer til sin dommerrapport som han sendte til fotballforbundet.