– De har en ny manager, noe som normalt vil gi dem masse energi

Jordan Henderson forbereder seg på å møte et Brighton-mannskap som er ute etter å imponere sin nye manager.

Brighton tar lørdag fatt på en ny æra under ledelse av sin nye hovedtrener Roberto De Zerbi. Ilddåpen på britisk jord kommer på Anfield. 

Graham Potter har lagt et godt grunnlag for italieneren. Brighton ligger helt oppe på fjerdeplass i Premier League, etter en god sesongstart under den nye Chelsea-manageren. Sydkystklubben har sanket 13 poeng på sine seks første kamper, noe som er fire poeng mer enn Liverpool på åttendeplass. De har blant annet slått lag som Manchester United, West Ham, Leeds og Leicester.

– Dette er definitivt en viktig kamp for oss. Det blir en vanskelig kamp, for Brighton er et veldig godt lag. Det har de vist i første del av sesongen, sier Jordan Henderson til Mirror.

– Vi håper at fansen vil hjelpe oss på lørdag. Det er jeg sikker på at de vil gjøre. Graham Potter gjorde en utrolig jobb i Brighton, og de har noen gode spillere. De er et veldig godt lag, som det er vanskelig å spille mot. De har vi opplevd flere ganger opp gjennom årene. 

– Nå har de en ny manager, noe som normalt vil gi dem masse energi. Spillerne vil være ute etter å overbevise den nye manageren, så vi må sørge for å være påskrudd vi også. Dersom vi presterer på det nivået vi vet vi kan, blir det forhåpentligvis en god dag for oss.

Har ikke spilt for Liverpool siden slutten av august

Henderson spilte seks minutter for England i 3-3-kampen mot Tyskland på Wembley, etter å ha stått over de tre siste Liverpool-kampene på grunn av en hamstringskade han fikk mot Newcastle den 31. august. Nå er han klar til å gjøre comeback også for klubblaget.

– Det er hyggelig å være tilbake etter noen uker ute. Jeg hadde en god treningsuke før jeg kom inn og fikk noen få minutter mot Tyskland. Jeg får trent enda litt mer denne uken, så jeg skal være klar når helgen kommer.

– Det er så mange kamper som skal spilles før VM, så vi trenger alle skadefrie og i form for å komme oss gjennom denne perioden. Vi må forsøke å få de resultatene og de prestasjonene vi vet vi er kapable til.

Liverpool skal spille 13 kamper på 42 dager før Henderson og en rekke andre av Liverpools stjerner setter kursen mot VM i Qatar.

Liverpool - Brighton spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir sendt direkte på V Sport PL og Viaplay.