Vil ikke høre snakk om å legge opp på landslaget

Jordan Henderson sier han fremdeles har mye å gi som landslagsspiller.

Jordan Henderson står med 69 landskamper og vil i vinter spille sitt sjette store mesterskap sammen med England - dersom han holder seg skadefri den neste drøye måneden. 32-åringen har mye erfaring med flagget på brystet, men sulten er fremdeles den samme som da han fikk sin landslagsdebut for nesten tolv år siden. 

I et intervju med Mirror ble han spurt om VM i Qatar blir hans siste mulighet til å vinne et trofé med landslaget. 

– Jeg håper ikke det! Jeg føler meg fremdeles bra. Jeg trenger ikke se så langt frem i tid, for jeg tror vi har en stor mulighet i VM. Vi har gjort det bra i de forrige mesterskapene, og forhåpentligvis kan vi ta med oss lærdommen derfra, sier Liverpool-kapteinen. 

Han har vunnet alt som er å vinne på klubbnivå og vært nære på både i EM og VM under Gareth Southgates ledelse på landslaget. Som en av trenerens mest betrodde menn håper han å få noen flere år for «Three Lions». 

– Noen spillere er på landslaget i en alder av 36 og 37, så det kommer an på hvordan man føler seg fysisk. Jeg føler meg veldig bra. Forrige sesong spilte jeg flere kamper enn noen andre i Europa. Hvis jeg ikke hadde vært motivert hadde jeg ikke vært her, men det er alltid like spennende å bli kalt inn i troppen. Jeg har fremdeles mye å bidra med, og frem til det endrer seg ser jeg ingen grunn til å snakke om å gi seg, sier han.

Like bra som alltid

Det ble hele 62 kamper for klubb- og landslag forrige sesong, og det kan ha kostet for midtbanespilleren, som pådro seg en hamstringskade i kampen mot Newcastle i august. Han var i utgangspunktet ikke med i troppen til de avgjørende Nations League-kampene mot Italia og Tyskland, men ble kalt inn da Kalvin Phillips meldte forfall på grunn av skade.

Selv sier han at formen ikke kunne vært bedre.

– Jeg vet ikke om jeg er i bedre form nå enn da jeg var 20, for den var ganske bra da også! Men jeg er på et bra sted fysisk. Det er en så viktig del av spillet mitt at jeg er veldig opptatt av å ta vare på kroppen min ute på banen. 

– Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av å spise riktig, og jeg har aldri vært ute og drukket alkohol underveis i en sesong. For meg har det alltid handlet om fotball og mer fotball, sier Henderson.

Tror trofeet kan «komme hjem»

I sommer fikk England smaken på et landslagstrofé da kvinnelandslaget vant EM på hjemmebane. Herrene har gått tomhendt hjem hver eneste gang siden 1966, men har sjelden vært nærmere enn under Southgate. 

Henderson tror en opptur kan være i emning. 

– Jeg føler alltid at vi har en mulighet til å vinne. Drømmen om og muligheten til å oppnå noe stort har alltid vært der, sier han. 

Skuffelsene på veien velger han å bruke til noe positivt. 

– Det handler om spenning, adrenalin og erfaringer fra tidligere turneringer. Vi vil skape flere minner, og for å klare det må vi treffe hundre prosent på alt vi gjør både på og utenfor banen. Da kan vi ha en mulighet, sier han.

England møter Italia i Milano klokken 20.45 fredag. Taper Henderson og co den kampen er nedrykket til nivå B i Nations League et faktum.