Brighton-spillerne imponerte over sin nye trener

Skal tørre å ha ballen og spille på Anfield.

Lørdag kommer Brighton, med flunkende nytt trenerteam, til Liverpool.

Foreløpig har italienerne satt et positivt preg på sørkysten, skal vi tro spillernes uttalelser til Brightonandhovealbion.com.

– Jeg er sikker på at over tid vil han implementere det han ønsker, men det har vært merkelig siden alle ikke har vært her på grunn av landslagspausen og vi vil ikke ha så mange økter sammen før kampen mot Liverpool, sier Adam Webster.

– Treneren har fått frem sine poeng, selvsagt er ikke alle her på grunn av landslagspausen så det er vanskelig å forandre noe, sier midtstopper og kaptein Lewis Dunk.

Bruker tolk på trening

Arbeidstillatelsen er fersk, og det samme er språket og kulturen, for Roberto De Zerbi & Co.

– Han kan snakke noe engelsk og Andreas, Robertos assistent, kan snakke litt også. Det har gått glatt og det kommer til å bli enklere etter hvert som de lærer språket fullt ut, forklarer Dunk.

– Enrico, Robertos oversetter er veldig rask med å få beskjedene ut og vi får et godt bilde av trenerens personlighet gjennom kroppspråket hans, som er positivt.

Skal tørre å ha ballen på Anfield

Brighton har startet godt med 4-1-1 og lag som Manchester United, Leeds og West Ham er slått. Likevel blir det endringer siden Graham Potter aksepterte tilbudet fra Chelsea.

– Roberto har sagt at å spille under han kommer til å bli en prosess og det er ikke ofte at en ny trener kommer inn når et lag gjør det bra. 

– Vi må være forberedte uansett hva som skjer, det er fotball. Trenere og spillere blir ikke i klubber for alltid, så vi er spente for en ny utfordring, fastslår Dunk.

Oktober blir en utfordrende måned for «The Seagulls» med kamper mot blant andre Liverpool, Tottenham, Manchester City og Chelsea. Brighton og trenerens identitet er likevel å spille sitt spill, og ta kampen til motstanderen.

– Du ønsker alltid å spille i lag som har ballen, som kontrollerer spillet og jeg føler vi kommer til å gå til en nytt nivå der. det passer oss. (Lewis) Dunky, Joël (Veltman) og jeg er alle komfortable med ballen i beina, vi elsker å ha ballen og det er musikk i våre ører. Forhåpentligvis vil det hjelpe oss alle å bli bedre, sier Webster.

Liverpool - Brighton har avspark 16:00 lørdag 1. oktober. Den vil vises på V Sport/Viaplay.