– Jeg liker Jude, og synes han er en fantastisk spiller

Jordan Henderson har latt seg imponere av sin midtbanekollega på det engelske landslaget, Liverpool-linkede Jude Bellingham.

Tenåringen Jude Bellingham har imponert for det engelske landslaget, til tross for de skuffende resultatene til Three Lions i det siste. Borussia Dortmund-stjernen vil trolig bli en nøkkelspiller for landslagssjef Gareth Southgate under Qatar-VM i vinter.

Jordan Henderson vil ikke legge for mye press på skuldrene til sin unge midtbanekollega, men Liverpool-kapteinen legger ikke skjul på at han er imponert over den tidligere Birmingham-spilleren.

– Jeg liker Jude, og synes han er en fantastisk spiller, uttalte Henderson under arrangementet McDonald's Fun Football i Liverpool, ifølge Mirror.

– Han er utrolig profesjonell, og har en innstilling som er veldig viktig for utviklingen hans. Jeg ønsker ikke å hause ham opp for mye, for han er fortsatt bare en ung gutt!

– Han vil ha mye press på sine unge skuldre, men han er selvsagt en topp, topp spiller, og jeg er sikker på at han vil markere seg i Qatar.

Mentor-rolle

Henderson har fungert som en mentor for Bellingham og andre unge spillere på landslaget, og hvor viktig Hendo er for Southgate så man da landslagssjefen hentet inn Liverpool-kapteinen i troppen til Nations League-kampene mot Italia og Tyskland, selv om han hadde stått over de tre siste Liverpool-kampene på grunn av en hamstringskade.

Henderson kom inn helt på tampen av 3-3-kampen mot Tyskland på Wembley, og erstattet da nettopp Bellingham. Hendo ligger dermed an til å skulle spille sin sjette store turnering med England under VM i Qatar. Det er like mange store mesterskap som Steven Gerrard, Wayne Rooney og Sol Campbell fikk med England.

Hendersons første store turnering med England kom for ti år siden, under EM i 2012, da han spilte mot Frankrike like før sin 22. årsdag. 

– Jeg går til dette mesterskapet på samme måte som jeg alltid har gjort. Det blir ikke større enn et VM. Vi kom nær en triumf i EM i fjor, og også under det forrige verdensmesterskapet, så vi har fått en smak på hvordan det er å nå langt i mesterskap. Selvsagt ble vi skuffet over at vi ikke gikk helt til topps, og jeg håper vi kan bruke dette til å ta det siste steget i denne turneringen.

Slo tilbake mot Tyskland

Selv om England rykket ned et nivå i Nations League, så føler Henderson at det var positive ting å ta med seg fra de siste kampene. 

– Tyskland-kampen viste mentaliteten vår, og hvordan vi kan slå tilbake som gruppe, sier han.

– Når du ligger under 2-0 mot Tyskland kan det gå veldig galt, men vi reagerte på riktig vis, holdt sammen og kom oss gjennom den tøffe perioden. Dessverre vant vi ikke kampen, men jeg synes vi gjorde det bra som kom tilbake og klarte uavgjort.

– Vi var positive etter kampen. Vi har selvsagt vært gjennom en vanskelig tid som lag, og har fått en del kritikk i det siste, så det var fint at vi klarte å vise lagets mentalitet, og at vi klarte å kjempe helt til siste slutt, og nesten fikk belønning for det.