– Dortmund vil kreve over 130 millioner pund for Bellingham

Kampen om Jude Bellingham er allerede i gang – men Borussia Dortmund har ikke gitt opp at han skal skrive under på en ny kontrakt.

For en uke siden viste Jude Bellingham hele fotballeuropa og alle Premier League-klubbene hvorfor han er så ettertraktet. Han var trolig banens beste spiller da Borussia Dortmund ledet 1-0 til det gjensto ti minutter av kampen borte mot Manchester City i gruppespillet i Champions League.

Sene scoringer av John Stones og Erling Braut Haaland snudde opp ned på det – men Bellinghams prestasjon var overbevisende, og Pep Guardiola omtalte 19-åringen som «eksepsjonell» etter kampen.

Bellingham er en spiller Liverpool har blitt linket til i lang tid, og dersom han blir tilgjengelig, virker det åpenbart at de røde vil være med i kampen om ham, ifølge journalistene som følger klubben tettest.

– Han er ikke på markedet, så det er det første problemet med den spilleren. Det er faktisk det eneste problemet med den spilleren, sa Jürgen Klopp da han fikk spørsmål om ham i sommerens pre-season.

Vil bli veldig dyr

The Athletic har onsdag en lengre sak om den store interessen rundt midtbanespilleren. Til sommeren har han to år igjen av sin nåværende kontrakt, og det er forventet at han kan være tilgjengelig for en overgang da. 

Liverpool, Real Madrid, Manchester City og Chelsea har alle vist stor interesse for ham, men Dortmund skal ikke ha gitt opp håpet om at han kan skrive under på en ny kontrakt.

– Jude er veldig lykkelig i klubben, og han er veldig forpliktet til oss. Forhåpentligvis kan han bli, både neste sesong og for en lang tid. Vi prøver å beholde våre beste spillere. Jude er en av dem, og vi ønsker å holde dem så lenge som mulig. Men når alt kommer til alt er penger et annet aspekt, og England betaler mye mer enn i Tyskland, sa sportsdirektør Sebastian Kehl til BT Sport nylig, ifølge Athletic.

Kilder i Dortmund avviser at de har gitt opp håpet om å beholde ham neste sommer, og insisterer på at de ikke har vært i kontakt med Liverpool, selv om andre melder det motsatte.

Dersom Bellingham ønsker en overgang, vil Dortmund kreve rundt 150 millioner euro. Det er 131,6 millioner pund, som vil gjøre ham til den dyreste engelske spilleren i historien. Det er ingen utkjøpsklausul her, slik det var i Braut Haalands kontrakt.

Skulle han gå for en slik sum, blir han den tredje dyreste spilleren i historien, bak Neymar fra Barcelona til Paris Saint-Germain for 198 millioner pund og Kylian Mbappé fra Monaco til Paris Saint-Germain for 163 millioner pund.

ETTERTRAKTET: Alle storklubbene er ute etter Jude Bellingham.

ETTERTRAKTET: Alle storklubbene er ute etter Jude Bellingham.

Besøkte akademiet som 11-åring

James Pearce skriver at Liverpools interesse for Bellingham går helt tilbake til da han var U11-spiller i Birmingham. Da ble han invitert opp til akademiet i Kirkby på prøvespill over to dager.

Inntrykket han ga har festet seg, og Liverpool har fulgt ham tett helt siden. Hadde de fått tak i ham den gang, og klart å overbevise foreldrene om å flytte til Merseyside, ville prisen vært 9000 pund i kompensasjon. Det ble ikke aktuelt for foreldrene. Også Chelsea og Manchester City prøvde å overbevise dem om å gjøre det samme.

Liverpools rekrutteringsavdeling skal se på Bellingham som den komplette boks-til-boks-midtbanespiller. Han tikker alle boksene, og det er en posisjon på banen som vil ha øverste prioritet etter denne sesongen, med Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og James Milner på utgående kontrakter.

Det er en fare for at totalprisen for en overgang, både med overgangssum og lønn, kan øke drastisk dersom Bellingham får vist seg frem fra sin beste side under VM i Qatar i november og desember. Det skal være urealistisk å komme til enighet med Dortmund om en avtale før mesterskapet eller neste sommer, slik de røde gjorde med Naby Keita i 2017.