Klopp er veldig glad for at det samme ikke har skjedd i Liverpool som skjedde i Dortmund

Jürgen Klopp har fått beholde sine beste menn, og har bygd en solid tropp i Liverpool.

Jürgen Klopp har veldig glad for at den troppen han møysommelig har bygd opp i Liverpool ikke er blitt brutt opp av spillersalg. 

Tyskeren har ledet Liverpool til triumfer både i Champions League, Premier League og klubb-VM siden han tok over som sportslig leder på Anfield i oktober 2015. Han uttalte fredag at den nåværende troppen er den beste han har ledet noen gang.

Klopp vant Bundesliga to ganger med Borussia Dortmund og nådde også en Champions League-finale, før troppen han hadde der ble oppløst ved at spillerne ble lokket til rivaler som Bayern München.

Klopp innrømmer at Liverpool ville ha slitt med å holde følge med Manchester City om det samme hadde skjedd i Anfield-klubben.

– Det ville ha vært synd om spillerne ikke hadde skjønt det jeg prater om etter syv år, sa Klopp til pressen fredag.

– Det hadde vært et mirakel om jeg hadde overlevd som manager om de ikke hadde gjort det. 

– Sammen har vi vokst som gruppe og lag. Jeg rangerer disse spillerne høyt. Jeg har hatt mange enestående spillertropper i mitt liv. Heldigvis. Dortmund-troppen i 2010/11 og 2011/12 var utrolig. Det eneste problemet var at jeg hadde dem i bare to år, og så syntes fotballverden at Dortmund hadde blitt for gode, så de plukket en del av spillerne fra oss.

– Det skjer ikke her

– Det skjer ikke her, så jeg kan beholde spillerne, noe som betyr at vi kan bygge videre på det vi har oppnådd sammen. Det utgjør en stor forskjell.

– Vi snakker om sport, og nå er det vinter-OL. Der snakker vi om store prestasjoner av både de som blir nummer en, to og tre. I fotball handler det dessverre kun om førsteplassen. Det er en stor prestasjon om du vinner. Du får en medalje for en andreplass i en finale, men det betyr ikke akkurat det samme som et sølv i OL. 

– I ligaen er det også slik. Vi har lenge kjempet mot det beste laget i form av City, og flere andre lag som er nær oss, for å få suksess. Vi trenger suksess, og da trenger vi den kvaliteten vi har. Dersom vi ikke hadde denne kvaliteten, ville vi ikke ha vært i nærheten. 

– Vi har spilt med den noenlunde samme troppen i noen år nå. Vi har hatt sju, åtte, ni og ti spillere skadet, og har kommet oss gjennom det. Vi sitter her, og har ikke snakket om troppen. Vi snakket kun om spillerne som var tilgjengelige, på grunn av de som var utilgjengelige. Nå har vi flere spillere tilgjengelig, men reglene er de samme. Vi kan bare stille med elleve spillere. Det er hva vi gjør. Jeg holder disse spillerne høyt, på grunn av innstillingen deres.