– Jeg kan ikke tro at noen som tjener sine penger på å skrive om fotball fortsatt ikke forstår dette

Jürgen Klopp hisset seg opp da fem bytter igjen ble tema under den lukkede delen av pressekonferansen.

Jürgen Klopp fyrte seg opp over påstander om at byttene mot Inter beviste at Liverpool vil dra nytte av at det blir innført fem bytter også i Premier League.

Liverpool-manageren gjorde et trippelbytte i det 59. minutt mot Inter, og satte inn Jordan Henderson, Luis Diaz og Naby Keita, noe som førte til at de røde kom inn i kampen igjen og til slutt vant 2-0 i Milano.

Da var målscorer Roberto Firmino allerede byttet inn for en skadet Diogo Jota i pausen, og i sluttminuttene ble også James Milner satt innpå for å ro iland seieren.

Klopp kan ikke utnytte sin sterke benk på samme måte i Premier League, der det bare er tillatt med tre bytter. 

– Potensialet til disse spillerne var ikke nøkkelen for seieren over Inter. Nøkkelen var innstillingen de viste og lagånden vi skapte ute på banen. Det utgjorde forskjellen, sa Klopp i en flammende tale under pressekonferansen.

– Du må kjempe, og ikke tenke på hvor gode vi kan være. Vi er ikke Harlem Globetrotters. Min mening er klar: Vi har en topp tropp, den beste jeg noengang har hatt, men det er viktigere hvilken stemning vi skaper innad i laget, for du vinner ikke en Champions League-kamp borte mot Inter bare fordi du er god. Du vinner den fordi du virkelig ønsker det, og gir alt du har, og det var hva vi gjorde.

Klopp mener det handler om spillernes helse

Klopp har talt varmt for fem bytter i Premier League, slik flere andre europeiske ligaer har, på grunn av de økte kravene til spillerne. Under den lukkede delen av pressekonferansen hisset han seg opp over en kamprapport etter Inter-kampen der det ble hevet at kampen i Milano var et bevis på at Liverpool, med sine store ressurser, vil ha en fordel sammenlignet me andre klubber om fem bytter innføres også i Premier League.

– Ærlig talt, at noen antyder at dette er en taktisk fordel for oss har ingenting å gjøre med argumentasjonen min. Absolutt ingenting. Det er absolutt ikke sant at det gir oss en fordel. Jeg kan ikke tro at dette fortsatt blir diskutert på denne måten. Det er grunnen til at vi fortsatt ikke har fem bytter i dette landet. Nesten alle andre land har innført det. Det gir ikke Bayern 20 poeng ekstra i forhold til de andre lagene, og det er ikke slik at de beste lagene i Italia plutselig får noe kjempeforsprang. De gjør ikke det. Ligaen der er jevn. I dette landet gjemmer vi oss bak: «Det hjelper dem, men jeg ser ikke at det kan hjelpe oss.»

– Se på Crystal Palace, og de offensive spillerne de har. De kan bytte alle tre i angrepsrekka hver kamp. Fem bytter tvinger seg frem i fremtiden. Vi burde ha innført det allerede, men i fremtiden må vi i det minste sørge for å gi spillerne en mulighet til å ta seg inn igjen. For de kan ikke gjøre det ute på banen, så vi må gjøre det på denne måten. Ingen bør tro at dette er en taktisk fordel, men det er noen som mener at «det er grunnen til at Klopp ønsker fem bytter, for han kan sette inn disse karene». Det har ingenting med det å gjøre.

– Det hadde vært hyggelig om vi kunne diskutere dette på et annet nivå

– Ja, byttene mine mot Inter var det perfekte eksempel på hvordan man kan benytte seg av fem bytter. Innstillingen til spillerne som kom inn var topp. En av avisene skrev at nå var det åpenbart hvorfor jeg er for fem bytter, og påstod det var fordi det gir oss en fordel over andre lag i slike situasjoner. Jeg kan ikke tro at noen som tjener sine penger på å skrive om fotball fortsatt ikke forstår dette. Fortsatt ikke skjønner det. Gir dette oss virkelig en taktisk fordel? Det har ingenting med saken å gjøre! Absolutt ingenting! Det er noe alle trenere skjønner.

– Vi spilte mot Burnley. De har skadeproblemer, og med fem bytter hadde de fått flere alternativer. Det er slik det er. Du bytter ut en spiller som er sliten. Weghorst hadde et problem i kampen mot oss. De hadde problemer med skader, og det er noe helt annet. Med fem bytter kan du hele tiden ha spillere på banen som deler på kampbyrden og intensiteten i kampen mye bedre.

– 20 prosent av skadene vi har nå skyldes at vi presser spillerne til å spille igjen og igjen og igjen, fordi vi må vinne fotballkamper. Fem bytter er tvingende nødvendig i fremtiden. Det er tvingende nødvendig allerede nå, men i fremtiden må det komme, slik at spillerne kan hente seg inn igjen. Da kan du bytte ut slitne spillere, og forhindre at de blir skadet. Det hadde vært hyggelig om vi kunne diskutere dette på et annet nivå enn det blir diskutert på nå, for påstandene er ikke sanne.