Fabinho forklarer hvorfor han er blitt en måltyv

Liverpools nummer 3 har scoret fem mål på sine åtte siste kamper, og tre av målene har kommet fra kort hold etter dødballsituasjoner. De to siste har kommet på straffespark.

– Vanligvis er jobben min å beskytte forsvarsrekka, men nå har jeg fått muligheten til å komme inn i feltet på dødballer, og jeg forsøker alltid å variere bevegelsene mine, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Jeg forsøker å riste av meg markeringen i feltet, for selv om du ikke vinner den første ballen så kan du vinne andreballen, slik at du kan score. 

– Når du først har begynt å score tror du hele tiden at ballen vil komme til deg. Så jeg forsøker å jakte ballen, være aktiv og score mål.

Rundet 150 kamper

Fabinho har nå nådd 150 kamper for Liverpool. Det gjorde han mot Inter i midtuken.

– Det er et høyt antall kamper for en klubb som Liverpool. Men jeg ønsker å spille enda flere, og passere både 200 og 250 kamper. Det er veldig spesielt å spille for Liveprool, og jeg ønsker å skrive meg inn i historiebøkene i denne klubben. Forhåpentligvis blir jeg en legende her i fremtiden.

Med fem mål på sine siste åtte kamper trenger ikke legendestatusen å være så langt unna.

– Jeg er i veldig god form for øyeblikket, men det har jeg vært lenge. Når du scorer mål begynner imidlertid folk å prate mer om deg. Det er hyggelig. Jeg ønsker bare å forsette slik som nå. Jeg føler meg i god fysisk form, og vil fortsette å hjelpe laget.

Formen er god

Liverpool har allerede spilt 10 kamper i dette kalenderåret, og Fabinho har startet ni av disse. Han har også spilt landskamper for Brasil i dette tidsrommet. 

MÅLSCORER: Fabinho jubler over scoring på Turf Moor i Burnley.

MÅLSCORER: Fabinho jubler over scoring på Turf Moor i Burnley.

– Du spiller kamp hver tredje dag, så vi får ikke så mye tid til å trene. Du må hele tiden forberede deg til neste kamp. Du har ikke så mye tid til å tenke på noe annet. Du må bare fokusere på neste kamp, og være klar. Jeg føler meg i god fysisk forfatning, og selvtilliten er også god. Forhåpentligvis starter jeg også mot Norwich.

– Det er en viktig Premier League-kamp. Vi ønsker å forsette seiersrekken. Vi har hjemmekamp, og ønsker å vise oss fra vår beste side. Vi må gjøre det vi normalt gjør, presse dem og forsøke å kontrollere kampen. Vi må skape sjanser, og gjøre alt for å vinne.

Liverpool har vunnet sju kamper på rad, og Fabinho håper at seiersrekken ikke stopper der.

– Det er alltid bra for selvtilliten å vinne kamper. Vi ønsker alltid å vinne. Vi ønsker å ta innpå Manchester City, og da må vi vinne kampene. I Champions League må vi også spille bra om vi ikke skal bli slått ut av turneringen. Derfor er det viktig at selvtilliten er på topp.

– Kampen i Milano var veldig hard. Inter spilte også godt, og hadde sjansen til å score. Det føles veldig godt å ha vunnet 2-0 på bortebane. Men oppgjøret er ikke ferdigspilt. Vi har en kamp til mot dem, på hjemmebane. 2-0 til oss er et veldig godt utgangspunkt.