Etter at han mistet brillene har ikke Klopp sett seg tilbake mot Norwich

Tyskeren har seks strake seiere og 19-6 i målforskjell på CV-en mot kanarifuglene.

Da Jürgen Klopp ble Liverpool-manager høsten i 2015 hadde Brendan Rodgers allerede ledet laget i deres hjemmekamp mot Norwich tre uker tidligere. Den kampen endte 1-1, etter at Danny Ings scoret Liverpools mål.

Da lagene skulle møtes på Carrow Road i slutten av januar, med tyskeren på sidelinjen, skulle det bli langt mer dramatisk. I en vanvittig nimålsthriller gikk Liverpool seirende ut da Adam Lallana scoret vinnermålet på overtid av overtiden.

I jubelscenene som fulgte ble managerens briller knust.

I ettertid har Klopp fortalt Liverpool Echo at det var Christian Benteke som ødela brillene hans under feiringen..

– De ble helt ødelagt. På bildet har jeg dem i hånda. Det var Christian Benteke som gjorde det. Så ikke ødelegg brillene mine, da blir du solgt, spøkte Klopp i intervjuet.

– Det var en herlig opplevelse den kampen mot Norwich. Det sa mye om guttene og moralen som var i laget etter at vi hadde jobbet sammen i fire måneder. Det var et herlig øyeblikk. 

Siden den gangen har ikke Klopp og Liverpool sett seg tilbake i møtene mot Norwich. De har feid all motstand til side, og står bokført med seks strake seiere, inkludert tre tremålsseiere.

Fjerde møte denne sesongen

De tre kampene som har vært spilt mot kanarifulgene allerede denne sesongen har alle endt med seier, to ganger 3-0 og en gang 3-1, og nå venter et nytt oppgjør, denne gang i FA-cupen.

– Dere vet alle hvor godt jeg liker og respekterte Daniel Farke, som nå er et eller annet sted i Russland. Han gjorde en utrolig jobb i Norwich, men de fikk en ganske vanskelig start på sesongen. Deretter kom Dean Smith inn, og Dean lykkes alltid, for han er en veldig god manager. De tingene han gjør er veldig bra. De har hentet inn noen nye spillere. Veldig interessante kjøp. To av dem kjenner jeg godt til, nemlig Josh Sargent og Milot Rashica, sa Klopp foran kampen som Liverpool vant 3-1 for halvannen uke siden.

Klopp trakk den gangen frem to spillere som det er viktig å holde øye med. Teemu Pukki er kanarifuglenes toppscorer denne sesongen, mens Milot Rashica har begynt å finne seg til rette i klubben.

– Norwich har en veldig positivt spillestil. De er også veldig direkte, men dersom du lar midtbanen og angriperne deres få tid med ballen vil de spille god fotball. Dersom vi gir dem sjansen til å komme bak forsvaret vårt, vil de ta vare på den. Spesielt Rashica og Pukki. De har hurtige spillere på topp. Så vi må være 100 prosent påskrudd, for å unngå at det blir slått pasninger inn i bakrom. Vi må sørge for at vi har en veldig god plan for å unngå det.

En god start på sesongen

Klopp fikk det akkurat som han ville i ligapremieren på Carrow Road i august. Liverpool sikret seg tre poeng etter scoringer av Diogo Jota, Roberto Firmino og Mohamed Salah, og etter hvert ble serieåpningen riktig så komfortabel.

– Det er alltid annerledes når ligaen starter - det så vi fra første sekund, og Norwich hadde i tillegg god støtte fra publikum, sa Klopp til Sky Sports etter kampen. 

– Så klarte vi å score tre veldig fine mål og kontrollerte kampen bra. En god start på sesongen - verken mer eller mindre, la tyskeren til.

– Vi var profesjonelle. Vi var ikke opptatt av å vise frem den mest spennende fotballen, men få med oss et resultat og starte sesongen på en god måte.

Kaide Gordons førstelagsdebut

I ligacupkampen på samme arena en drøy måned senere cruiset Liverpool igjen inn til en 3-0-seier. 

«Resultattavla minnet om Liverpools forrige besøk på Carrow Road for en måned siden, men det var noen andre som leverte»,skrev Tom Roddy i The Times. «Dette var den perfekte Carabao Cup-kvelden for Jurgen Klopp, en måned etter 3-0-seieren over Norwich City i åpningskampen i Premier League, da superstjernene hans ble hjemme mens en trio med tenåringer ble introdusert og reservene fikk lov til å skinne.»

Klopps resultater mot Norwich

Kilde: www.lfchistory.net

Takumi Minamino scoret to mål i sin første kamp for sesongen, på hver side av en klinisk Divock Origi-heading.

Dette var matchen der Kaide Gordon fikk sin førstelagsdebut et par uker etter at han fylte 17 år.

– Jeg likte dette, sa Klopp.

– Gordon har mye å forbedre, og lære, men det er allerede mange ting der. Vi skal behandle ham forsiktig, la han til.

– Vi fortjente ikke poeng

For halvannen uke siden slo Liverpool tilbake etter å ha blitt liggende under 1-0, og vant 3-1 etter en fantastisk opphenting den siste halvtimen på Anfield.

Sadio Mané utlignet på et kunstverk av et brassepark, Mohamed Salah gjorde sitt mål nummer 150 for klubben og Luis Diaz satte inn sitt første Liverpool-mål.

Liverpool gjorde ingen god førsteomgang, men dominerte etter at Jürgen Klopp satte inn Thiago Alcantara og Divock Origi og la om til 4-4-2. 

Norwich-manager Dean Smith syntes ikke hans lag fortjente noen poeng fra kampen. 

– Jeg må være ærlig og realistisk. Vi fikk hva vi fortjente, noe som var ingen poeng. Men vi kan ta med oss masse selvtillit og tro fra prestasjonen, trøstet Norwich-manageren seg med etter kampen.

Mellom Klopps første kamp mot Norwich og de tre kampene denne sesongen, ble det også spilt ligakamper mot Norwich i 2019/20-sesongen. Da vant Liverpool enkelt 4-1 på Anfield, også det i ligapremieren i august, mens det ble langt jevnere på Carrow Road i februar. Men de røde fikk også med seg alle tre poengene den gangen, takket være Sadio Mané, som satte inn kampens eneste mål tolv minutter før slutt.