Rolig uke i vente for de fleste Liverpool-spillerne

Av de som er på landslagsoppdrag skal under halvparten spille tellende kamper.

Liverpool slapp unna med bare tre kamper i september, der kun én var i Premier League. Etter at kampene mot Wolves og Chelsea ble utsatt som følge av dronning Elizabeths bortgang har Jürgen Klopp og hans lag fått mye tid på treningsfeltet til å jobbe med ting etter en vaklende sesongstart. 

De røde har også kun ti seniorspillere borte på landslagssamling denne uken. Til sammenlikning har de to Manchester-klubbene 16 spillere hver ute på landslagsoppdrag den neste drøye uken. 

Av de Liverpool-spillerne som er borte er det heller ikke mange som skal spille tellende kamper for sine landslag. Seks av de ti førstelagsspillerne som er borte skal kun spille treningskamper denne samlingen, og flere av spillerne slipper også lange reiser. 

Nations League skal avgjøres

Det er kun i Europa det skal spilles landskamper av betydning den neste uken. Denne sesongens gruppespill av Nations League skal nemlig avgjøres, og vi skal finne ut hvem som rykker opp og ned og hvem som kvalifiserer seg til sluttspillet neste sommer. 

For England, der Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson er i troppen, blir fredagens bortekamp mot Italia avgjørende. Taper de den er nedrykket til nivå B et faktum. Harvey Elliott skal spille privatlandskamper med Englands U21-lag.

Virgil van Dijk og Nederland kan på sin side sikre seg en billett til sluttspillet dersom de klarer å holde unna for Belgia i sin gruppe på det øverste nivået. Diogo Jota og Portugal kjemper også om gruppeseier på øverste nivå. De er ett poeng bak Spania for øyeblikket. 

På tredje nivå i Nations League leder Hellas sin gruppe suverent, og det kan bety noen litt rolige kamper for Kostas Tsimikas når de skal møte Kypros og Nord-Irland. Utlånte Conor Bradley er i troppen til sistnevnte. 

Slipper å reise langt

Vanligvis er det en kamp mot klokken når søramerikanerne skal vende hjem fra landslagssamling, men denne gangen slipper de fleste å reise altfor langt. 

Brasil, med Roberto Firmino, Alisson og Fabinho i troppen, skal møte Ghana og Tunisia til privatlandskamper som skal spilles i Frankrike. Darwin Nunez og Uruguay skal på sin side møte Iran i Østerrike og Canada i Slovakia. 

En litt lenger tur blir det for Mohamed Salah, som reiser til Egypt for å møte Niger og Liberia i privatlandskamper. 

Lengst reise er det Luis Diaz som får. Hans Colombia skal spille mot Guatemala i New Jersey og Mexico i California. Den siste kampen spilles natt til onsdag neste uke. 

Joel Matip, Joe Gomez, Andy Robertson, James Milner, Fabio Carvalho, Thiago og Arthur er blant spillerne som blir igjen på Merseyside, i tillegg til de som for øyeblikket er skadet.