Bare åtte førstelagsspillere har vært tilgjengelige til samtlige kamper

Liverpools skadeproblemer denne sesongen har vært godt dokumenterte, men at det kun er åtte i førstelagstroppen som har vært tilgjengelige for samtlige kamper så langt er likevel oppsiktsvekkende.

I en artikkel ført i pennen av James Pearce i The Athletic kommer det frem at bare åtte førstelagsspillere har vært tilgjengelige for samtlige offisielle kamper denne sesongen.

Disse åtte er: Adrian, Nat Phillips, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Fabinho, James Milner, Harvey Elliott og Mohamed Salah.

Av disse er de to førstnevnte for reserver å regne. Tredjekeeper Adrian har vært involvert i kun en kamp, da han voktet buret i Community Shield-seieren over Manchester City, og Phillips har heller ikke mer enn en kamp å vise til. Han var på banen i 63 minutter av 1-1-kampen mot Crystal Palace på Anfield i august, før han ble byttet ut.

Kun Virgil van Dijk har startet samtlige kamper

Av de åtte er det fire som har vært involvert i samtlige 16 kamper, nemlig Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Fabinho og Harvey Elliott. Av disse er det kun midtstopper van Dijk som har vært i startoppstillingen i samtlige kamper.

James Milner har 5 kamper fra start og 10 innhopp fra benken, mens Joe Gomez har ni kamper fra start og tre innhopp fra benken.

Da sesongen startet med Community Shield mot Manchester City tidlig i august var Liverpool uten Alisson Becker (som siden har voktet buret i samtlige kamper), Caoimhin Kelleher, Calvin Ramsay, Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain og Diogo Jota. 

Siden den gangen har også Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Ibrahima Konate (to ganger), Andy Robertson, Thiago Alcantara, Jordan Henderson, Naby Keita, Curtis Jones, Arthur Melo, Fabio Carvalho, Roberto Firmino, Luis Diaz og Darwin Nunez vært ute med skader, i tillegg til at Jota og Tsimikas har vært ute med nye skader.

19 spillere har vært ute med skader

Totalt er det 19 spillere som har gått glipp av minst en kamp allerede før en tredjedel av sesongen er spilt. 

Liverpool FC er inne i en prosess der de skal ansette en ny klubblege, og han kan ikke komme fort nok. 

Antall kamper Liverpool-spillerne har gått glipp av på grunn av skader 16 kamper ut i sesongen

Alex Oxlade-Chamberlain
14
Calvin Ramsay
13
Naby Keita
13
Ibrahima Konate
12
Curtis Jones
11
Caoimhin Kelleher
10
Diogo Jota
8
Joel Matip
7
Arthur Melo
6
Thiago Alcantara
5
Luis Diaz
4
Andy Robertson
4
Jordan Henderson
3
Kostas Tsimikas
2
Alisson
1
Darwin Nunez
1
Fabio Carvalho
1
Roberto Firmino
1
Trent Alexander-Arnold
1

Kilde: The Athletic

– Du trenger stabilitet i startoppstillingen, og så langt har vi ikke hatt det. Ikke i det hele tatt. Det begynner med skader, og så må spillerne som ikke er skadet spille for ofte, og spillerne som kommer tilbake fra skader må begynne å spille for tidlig. Når de kommer tilbake forteller den medisinske avdelingen at de ikke kan spille mer enn 20 minutter, og ikke kan gjøre ditt eller datt. Denne situasjonen lar seg ikke løse over natten, sa Klopp om skadesituasjonen under pressekonferansen foran kampen mot Ajax i Amsterdam.

Dette er førstelagsspillerne som Liverpool har på skadelisten nå

Joel Matip

Ble tatt av etter 69 minutter mot Arsenal 9. oktober. 
Tilbake: Den 21. oktober uttalte Jürgen Klopp at midtstopperen først vil være tilbake tett oppunder VM-pausen, og at han forhåpentligvis vil få med seg de 2-3 siste kampene før VM.

Thiago Alcantara

Fikk en infeksjon i øret natt til lørdag 22. oktober og kunne ikke spille mot Nottingham Forest. Var heller ikke i stand til å reise til Amsterdam.
Tilbake: Det er håp om at han kan bli friskmeldt til lørdagens kamp mot Leeds.

Arthur Melo

Fikk en avrivning i en quad-muskel under trening den 3. oktober, altså dagen før hjemmekampen mot Rangers.
Tilbake:Gjennomgikk en operasjon påfølgende helg, og vil ikke være tilbake i spill før på nyåret en gang.

Diogo Jota

Strakk seg etter en ball langt inne på overtiden i kampen mot Manchester City, og ble liggende med store smerter etter å ha skadet en muskel i baksiden av den høyre leggen. Måtte til slutt bæres av banen. 
Tilbake: Jürgen Klopp bekreftet den 18. oktober at angriperen går glipp av VM med Portugal og kommer til å være ute i flere måneder.

Luis Diaz

Fikk en skade i venstre kne da han ble taklet i første omgang av Liverpools bortekamp mot Arsenal på Emirates, og måtte byttes ut noen minutter senere.
Tilbake: Forlot Emirates på krykker og en skinne rundt kneet, og Jürgen Klopp sa etter kampen at det ikke ser særlig bra ut for colombianeren. 10. oktober ble det meldt at vingen slapp operasjon, men han vil ikke være tilbake før etter VM.