– Vi må ikke glemme hvor gode vi selv er

Virgil van Dijk er klar for å møte den største klubben fra sitt hjemland.

Landslagskaptein Virgil van Dijk var spilleren Liverpool sendte ut foran pressekorpset da de røde hadde landet i den nederlandske hovedstaden på tirsdag.

Etter lørdagens skuffende resultat borte mot Nottingham Forest, måtte 31-åringen svare på en del kritiske spørsmål rundt lagets prestasjoner og form denne sesongen, og han var klar på at alle jobbet for å komme tilbake på sitt vante nivå.

Han ville fokusere på at han og lagkameratene heller ikke måtte glemme hvor gode de er.

– Det blir bra, og det er noe vi bør se frem til. Vi bør ikke glemme hvor gode vi selv er, beholde selvtilliten, og prøve å levere jevne prestasjoner igjen, svarte van Dijk.

De røde tar seg videre til åttendedelsfinale dersom de unngår tap borte mot Ajax.

– Vi kommer ikke hit for å forsvare oss eller får med oss et uavgjortresultat. Vi ønsker å vinne kampen. Vi vil vise kvalitetene våre, få med oss en god følelse etter prestasjonen vår, og forhåpentligvis sørge for at vi tar oss videre.

– Vi vet hvor tøft det vil bli, men de vil også vite hvor vanskelig det blir. Vi må ha troen, og gå ut der og nyte kampen og anledningen. Det er Champions League, og alle ønsker å spille på dette nivået - det samme gjør jeg, sier han.

Møter den største klubben i Nederland

Virgil van Dijk startet karrieren i Willem II, og spilte senere for Groningen. Han har naturlig nok stor respekt for Ajax, som er den store klubben i hjemlandet, med fire Champions League-titler og 36 seriemesterskap, der de har scoret de to siste.

– Ajax er en fantastisk, fantastisk klubb. Også historisk, med filosofien, måten de spiller på, og spillerne, sier han.

Ajax topper Eresdivisie også denne sesongen, og har en luke på fire poeng ned PSV Eindhoven. De har likevel fått mye kritikk denne sesongen, spesielt etter prestasjonene i Europa.

– De er ikke inne i sin beste periode, men vi vet hvordan det kan være der på en Champions League-kveld når ting går bra for dem. Det er noe vi er forberedt på. Vi må minst matche intensiteten deres, og gjøre enda mer enn det, så det vil bli interessant, sier han.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.