Liverpool har kun vunnet én bortekamp denne sesongen– Jeg sitter ikke her og tenker at det er et problem, eller at jeg må si noe spesielt for i morgen

Borteformen ble tema flere ganger på tirsdagens pressekonferanse.

Denne sesongen startet veldig bra for Liverpools del, da de slo Manchester City 3-1 på nøytral bane på King Power Stadium i Community Shield. De røde har spilt sju bortekamper denne sesongen, og har kun vunnet én av dem.

Den seieren kom i nettopp Champions League, borte mot Rangers, i en kamp som ble vunnet i overbevisende stil med 7-1.

Det første spørsmålet til Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse handlet om borteform.

– I denne turneringen har ikke forskjellen vært så stor så langt. Vi har tapt én og vunnet én, men ja…, svarte Klopp.

– Jeg har ikke tenkt på det for å være ærlig. Jeg sitter ikke her og tenker på at vi har problemer med å spille på bortebane og at jeg må si noe spesielt for i morgen. Jeg har forberedt laget på en veldig tøff bortekamp, men jeg har ikke forberedt meg på dette spørsmålet – jeg har hatt andre ting jeg måtte gjøre de siste dagene.

Lør. 06.08.2213.30Fulham - LiverpoolPL2 - 2
Man. 22.08.2221.00Manchester United - LiverpoolPL2 - 1
Lør. 03.09.2213.30Everton - LiverpoolPL0 - 0
Ons. 07.09.2221.00Napoli - LiverpoolCL4 - 1
Søn. 09.10.2217.30Arsenal - LiverpoolPL3 - 2
Ons. 12.10.2221.00Rangers - LiverpoolCL1 - 7
Lør. 22.10.2213.30Nottingham Forest - LiverpoolPL1 - 0

– Det er noe vi må få orden på

Også Virgil van Dijk fikk spørsmål om borteformen.

– Det er noe vi ikke liker. Det er noe vi ønsker å forbedre sammen gruppe, og vi skal prøve å vise den intensiteten som vi alltid vil vise fra i morgen av igjen. Vi trenger det i alle kamper, enten det er hjemme eller borte, så er det vanskelig. Det kreves andre ting fra oss også, svarte han.

– Ta forrige kamp mot Forest som eksempel, så møter du et lag som ligger veldig dypt. Du prøver å bryte dem ned, må være tålmodig, og alle kamper krever noe annerledes. Vi ønsker å forbedre situasjonen vår og resultatene våre på bortebane. Vi ønsker å vise fra i morgen av igjen at vi er Liverpool, og en av de største lagene og klubbene i verden.

Liverpool har kun to bortekamper igjen før VM. Det er onsdagens kamp mot Ajax, og borte mot topp fire-rival Tottenham søndag 6. november. Dersom de røde unngår tap mot Ajax, vil de være klare for sluttspillet i Champions League før siste gruppespillskamp. De røde har også fire hjemmekamper før VM i Qatar.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.