– Forskjellen fra i fjor er at vi ikke scorer på sjansene våre

Liverpool har svake resultater på bortebane denne sesongen, men Jürgen Klopp mener det er liten forskjell på å spille på hjemme- og bortebane nå som det ikke er tilskuere på tribunene.

8. jan 2021 kl 09.34Einar Kvande

Liverpool har ikke vunnet en fotballkamp siden de slo Crystal Palace hele 7-0 den 19. desember. Etter dette har Jürgen Klopps mannskap bare plukket to av ni mulige poeng. 

Etter tapet for Southampton mandag kveld har Liverpool gitt iniativet i Premier League til Manchester United og Manchester City, som begge kan passere Anfield-klubben på tabellen om de vinner sine hengekamper. Det kan skje allerede tirsdag kveld, når United møter Burnley.

Liverpool avsluttet 2020 på svært skuffende vis med uavgjort mot West Bromwich og Newcastle, før starten på 2021 ble blytung med tap for Southampton på sørkysten.

Mange har pekt på Liverpools svake resultater på bortebane som årsaken til at de nå er i ferd med å bli tatt igjen av Manchester-klubbene. De røde har kun vunnet en av sine seks siste bortekamper.

– Vi trenger litt flaks

Jürgen Klopp kjøper ikke teorien om at det er borteformen som er problemet. Isteden peker han på manglende uttelling foran mål i et intervju med Liverpool Echo.

– Jeg ser det ikke på den måten, at det er en form for bortekompleks det dreier seg om. Vi spilte en skikkelig dårlig bortekamp mot Fulham. Mot Southampton startet vi dårlig, men etter det var det en normal kamp fra vår side. Forskjellen på forrige sesong og denne sesongen er at vi ikke scorer på sjansene våre denne sesongen. Vi trenger litt flaks, slik som vi for eksempel hadde da vi spilte mot Aston Villa forrige sesong.

– Det høres ut som de sene målene våre forrige sesong var planlagt, men selvsagt er det ikke slik. Vi forsøker å score mål hele tiden, og så løsnet det to ganger mot slutten av den kampen. Du kan ikke sammenligne disse situasjonene. 

– Jeg har påpekt at dette året er veldig vanskelig. Vi ønsker ikke å komme med unnskyldninger, men alle skadene vi har hatt påvirker oss. Det er ikke slik at vi ikke har hatt et godt lag ute på banen. Vi har alltid et godt lag på banen. Problemet er at de samme spillerne har spilt ofte, og mot Southampton var problemet at vi hadde to spillere på banen som ikke hadde spilt på lang tid, og vi forsøkte å benytte dem. Slik er situasjonen, sier Klopp om at Thiago Alcantara og Alexander Oxlade-Chamberlain spilte for første gang på lenge.

– Det finnes ikke to sesonger som er like, og i begynnelsen av denne sesongen var borteformen vår veldig god. Vi var uheldige mot Everton. Det var den beste bortekampen vi hadde spilt på lenge. Den var til og med bedre enn da Sadio Mané ble matchvinner mot dem på overtid for noen år siden.

– Det handler om å ta vare på sjansene. Du må gjøre det riktige i situasjon etter situasjon helt til siste minutt. Det er den beste måten å gjøre det på for å ikke slippe inn mål. For det hjelper også. 

– Ikke alle kampene vi har spilt de siste ukene har vært gode. Det var to prestasjoner som var dårlige. Det var spillet i kampen mot Fulham og andreomgangen mot West Bromwich. Vi skal ikke spille på den måten. I de andre kampene har jeg likt måten vi har spilt på, men vi har ikke klart å score, og da blir det fra verden utenfor betraktet som vi har spilt dårlig. Dersom du ikke scorer mål vil folk fortelle deg at det ikke er godt nok. Vi kan ikke betrakte ting på den måten. Vi må se dette fra et rent fotballperspektiv, for at vi skal forbedre oss.

– Forrige sesong kunne vi forbedre oss mye, og det kan vi gjøre også denne sesongen på visse områder. Det vet vi. Vi vil jobbe med det. 

– Vi må løse våre egne problemer

Klopp innrømmer at humøret innad i troppen ikke er på topp etter den svake formen i det siste, men selv mener han at trenden kan snus. 

– Det er en del ting som ikke fungerer for øyeblikket, og det må vi kjempe for å rette på. Vi kan bare ikke forklare alt som ikke godt nok og henge med hodet. Holdningene i troppen er fortsatt eksepsjonelt gode. Det er ingen grunn til bekymring selv om resultatene ikke har vært så gode som vi ønsker oss.

– Forskjellen er at lagene rundt oss på tabellen er fornøyde for øyeblikket. Det er lag som har spilt en kamp mindre eller flere kamper mindre, som kan passere oss. Men de vil ikke være langt foran selv om de vinner disse kampene. Bare ett poeng eller to. Men stemningen i disse lagene fremstilles nå som veldig positiv, mens folk tror at alt er negativt i Liverpool. Men den eneste fordelen disse andre lagene har er at de ikke er regjerende mestere. Alt er bra. Vi vant ligaen forrige sesong, men det betyr ingenting denne sesongen.

– Vi må løse våre egne problemer. Men er de større enn i fjor? 100 prosent, på grunn av skadene og slike ting. Vi må spille opp mot vårt beste ute på banen, og vinne neste fotballkamp. Det er hva vi forsøker på, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]