70 (!) hjemmekamper i Premier League uten tap

Virgil Van Dijk har fremdeles til gode å gå tomhendt av Anfield-matten i ligaen. Nederlenderen nærmer seg fem år i klubben.

Den nye milepælen Van Dijk nådde i går er knapt til å tro. Nederlenderen kom til Merseyside i vintervinduet i 2018, og har på den tiden spilt 70 Premier League-kamper for de røde hjemme på Anfield. Det har endt med 59 seire, 11 uavgjorte og 0 (!) tap.

Liverpools nummer 4 har aldri vært en undervurdert spiller, for helt siden overgangen fra Southampton har han blitt nevnt i samme åndedrag som de aller beste midtstopperne som er, både nåtid og historisk. Det er likevel vanskelig å ikke tenke at han kanskje er enda viktigere enn først antatt, når man ser på en slik statistikk.

For uten Van Dijk har det ikke godt like bra, hele tiden. Da nederlenderen var langtidsskadet i 20/21-sesongen gikk de røde på seks strake tap på hjemmebane i en grufull januar-februar periode. Det var nok ikke tilfeldig at 31-åringen var borte, selvfølgelig da sammen med Gomez og Matip.

I 17/18, 18/19, 19/20 og 21/22-sesongen endte Liverpool med null hjemmetap. Det samme gjelder så langt denne sesongen. Mange forventet at rekorden skulle ryke mot Manchester City forrige helg, men det skulle ikke nederlenderen ha noe av. I går kveld tok han et nytt steg mot tresifret antall hjemmekamper uten tap.

DEBUT: Virgil Van Dijk tapte 0-1 mot Swansea i sin Premier League-debut for Liverpool, men det var på bortebane i Wales.

DEBUT: Virgil Van Dijk tapte 0-1 mot Swansea i sin Premier League-debut for Liverpool, men det var på bortebane i Wales.

Tre strake uten baklengs

Denne sesongen har ikke vært like god som de foregående for verken Van Dijk eller Liverpool. Sesongen så litt kjørt ut for et par uker siden, men med to sterke 1-0 seire over Manchester City og West Ham, samt en 7-1 seier over Rangers i Champions League ser det lysere ut enn på en god stund på Merseyside.

– Det er viktig å holde nullen og å levere en god forestilling. Vi var spesielt gode i den første omgangen, hvor vi kunne scoret flere mål, sa nederlenderen etter kampslutt.

Liverpool er for øyeblikket i en del av sesongen hvor kampene kommer tettere enn hagel. I løpet av den siste uken har det blitt spilt tre kamper. På lørdag, til tidligkampen i Premier League, venter allerede Nottingham Forest.

– Det handlet mest om å ta tre poeng i kveld, spesielt i en så hektisk periode.

Det kunne likevel endt helt annerledes på Anfield i går kveld. I den andre omgangen, med mye bytting fra Klopp, mistet hjemmelaget kontroll på kampen. Det kunne straffet seg hardt i sluttminuttene, men heldigvis var Alisson på plass for å avverge West Hams forsøk med en feberredning.

– Vi vant, og det er viktigst. De byttet inn fire spisser, og sendte også Soucek opp. Da må du forsvare deg så godt du kan. Vi viste det i forrige kamp, og vi viste det igjen i kveld, avsluttet Van Dijk.

Med gårsdagens seier står Liverpool med tre strake seire, og to strake kamper uten baklengs. Det er gode nyheter før en ny Premier League-kamp venter til helgen.

Liverpool møter Nottingham Forest på bortebane kl. 13.30 lørdag. Du kan se kampen på V Sport PL og Viaplay.