Jürgen Klopp:– Ingen klaging her. Det er et straffespark

Jürgen Klopp var ikke i tvil etter kampen; Joe Gomez hindret Jarrod Bowen på tampen av den førsteomgangen.

Liverpool vant til slutt 1-0 mot West Ham, og klatret videre opp mot topp 4 etter seieren mot London-klubben onsdag. Darwin Nunez ble matchvinner med sin scoring i den første omgangen, men flere vil nok mene at Alisson mellom stengene spilte en enda viktigere rolle på gressmatten.

I store deler av den første omgangen hadde de røde full kontroll på Hammers-spillerne, men i den andre omgangen ble det mye mer åpen på Anfield. Noen mente det var alle byttene som var utslagsgivende, andre mente slitasje. Klopp var klar i sin sak da han fikk spørsmålet like etter kampslutt.

– Vi spilte ikke godt i den andre omgangen, derfor åpnet kampen seg opp. Vi brukte ikke ballen godt nok til å kontrollere kampen, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

Straffesparket

Selv om Liverpool ga fra seg initiativet mot slutten av kampen var det ingen tvil om at det var en fortjent ledelse de røde gikk i garderoben med til pause. Det var tyskeren veldig godt fornøyd med.

– Førsteomgangen var veldig bra, med en dårlig avslutning. Vi scoret et fantastisk mål, og hadde en i stolpen også. Fabianski hadde et par flotte redninger, og forsvarerne hadde noen gode blokkeringer, mente Klopp.

Det er ikke ofte man hører trenere i Premier League være enig med en avgjørelse fra dommeren som går imot deres eget lag. Det skjedde i går, for Liverpools trener var ikke i tvil om hva han mente om West Hams straffespark.

Du kan se straffesituasjonen i vinduet under.

– Ingen klaging her. Jeg har sett den nå, for jeg trodde Joe (Gomez) traff ballen, men det gjorde han ikke. Det er et straffespark, konkluderte han med.

Alisson spilte kanskje Liverpools viktigste rolle i gårsdagens kamp, men det må også scores mål. Da smakte nok lite bedre enn at Darwin Nunez leverte, for det har ikke vært mye stang inn for uruguayaneren i sesonginnledningen.

– Målet hans er selvfølgelig viktig. Nå begynner han også å levere tall!

Fortjent seier

Nå står Liverpool og Jürgen Klopp med tre strake seire, men kanskje enda viktigere; tre strake kamper uten å slippe inn mål. Slik blir det selvtillit av, og det var ingen tvil om at de rødes forsvar trengte litt av det etter en vanskelig åpning på sesongen. Med selvtillit kommer også litt flyt.

– Vi fortjente de tre poengene. Dette er den andre 1-0 seieren, og det er et brilliant resultat. Til slutt får vi kanskje den flaksen vi har manglet denne sesongen, og så hadde vi Alisson også da, selvfølgelig. Det er tre poeng, og det er massivt for oss, sa Klopp.

Tyskeren kunne likevel ikke dy seg uten å komme med en liten unnskyldning etter kampen, og kanskje spesielt andre omgangen.

– Jeg vet folk hater det når jeg nevner vinden, men det endrer fotballkampen. Da må vi holde ballen på bakken og kontrollere den. Det er absolutt rom for forbedringer hos oss, avsluttert Klopp.