Dette er The Times-artikkelen Klopp og Liverpool reagerer på

Beskyldningene om fremmedfrykt er nå fjernet fra artikkelen.

Paul Hirsts artikkel i The Times er en av de som Jürgen Klopp og Liverpool FC tar rettslige skritt mot. I artikkelen med tittel «Manchester City slår tilbake etter Anfield-hendelsene» er det nå helt øverst lagt inn en setning om at artikkelen er gjenstand for en rettslig prosess etter klage fra Jürgen Klopp og Liverpool FC. 

Hirst var en av de som først la frem de anonyme anklagene fra Manchester City om at Klopps kommentarer før helgen var et tegn på fremmedfrykt hos tyskeren. Ordet fremmedfrykt (xenophobia) er senere fjernet fra artikkelen, men kan bli funnet i skjermdumper på Twitter

Ordlyden i den setningen er nå endret til følgende: 

«City mener Klopps kommentarer bidro til den fiendtlige atmosfæren, og stilte spørsmål ved hvorfor de tre klubbene ble identifisert til å være så annerledes fra andre storklubber», står det i artikkelen. 

Ifølge Mirror er det to aviser Klopp og Liverpool FC tar rettslige skritt mot. 

City, PSG og Newcastle

Klopp sa fredag på sin pressekonferanse at det er tre klubber i verden som kan gjøre hva de vil økonomisk, og det var åpenbart at han snakket om de City, PSG og Newcastle, som har eiere fra henholdsvis Dubai, Qatar og Saudi-Arabia. 

Etter å ha hyllet Pep Guardiola som verdens beste manager og Erling Braut Haaland som verdens beste spiss, sa Klopp at disse tre klubbene kan gjøre hva de vil økonomisk. 

Det er dette som nå har ført til at City kom med de anonyme anklagene om fremmedfrykt, og som gjør at Klopp og Liverpool FC tyr til rettslige skritt mot det de mener er fullstendig grunnløse påstander. Klopp omtalte anklagene på sin pressekonferanse på tirsdag.

Manchester City har for øvrig til gode å komme med en offentlig uttalelse der de fordømmer enkelte av sine egne supporteres motbydelige synging om Hillsborough-tragedien, der «murderers» og «always the victims» var blant det som ble sunget. Det ble også gjort hærverk i form av grafitti inne på stadion. Margaret Aspinall, som mistet sinn sønn i tragedien, har invitert Guardiola på besøk så han skal forstå hvor smertefullt det er for pårørende å høre slike sanger på stadion.

Liverpool har på sin side satt i gang etterforskning etter at det ble kastet tre mynter i retning Guardiola, mens City har hevdet at lagbussen deres ble angrepet etter kampen.

Liverpool er rasende

I The Times-artikkelen, som fremdeles ligger ute til tross for at noen hevdet at den nå er slettet, er dette kanskje det aller viktigste å få med seg i det som må kunne kalles en absurd sak: 

«Liverpool skal være rasende på enhver anklage om at Klopps uttalelser kan bli ansett for å ha fyrt opp City-supportere til å synge støtende sanger om Hillsborough, eller at de i det hele tatt var noe annet enn en faktauttalelse om de økonomiske ressursene til de tre klubbene». 

Klopp er gjenstand for en disiplinærsak hos fotballforbundet etter sin oppførsel på sidelinjen i søndagens kamp. Like etter kampen beklagde han oppførselen og sa at det røde kortet var fortjent, og tirsdag la han til at han hadde slått av en prat med dommerteamet i ro og mak etter kampslutt.