– Det er et tak for oss også

Newcastle-manager Eddie Howes reaksjon på Jürgen Klopps kommentarer om pengebruken til Newcastle, Manchester City og Paris Saint-Germain.

Det var ikke bare Manchester City-ledelsen som Jürgen Klopp fornærmet med sine kommentarer om pengebruken til Manchester City, Paris Saint-Germain og Newcastle før helgen. Nå har Newcastle-manager Eddie Howe svart på kritikken fra Liverpool-manageren.

Klopp antydet at Newcastle hadde ubegrenset med finaniselle ressurser takket være sine nye saudi-arabiske eiere. Klopps uttalelse kom etter at Newcastles sportsdirektør, Dan Ashworth, hadde skrytt av klubbens store ambisjoner i et intervju nylig.

Howe mener at Ashworths kommentarer er blitt feiltolket av Klopp. Newcastle-manageren sier det ikke er noe tak når det gjelder klubbens ambisjoner, men at det er en grense for hvor mye penger klubben kan bruke på grunn av finansielt fair play.

Howe oppfordrer også motstandernes managere til å være mer forsiktige med sine kommentarer og meninger i fremtiden.

– Jeg er klar over at det har vært et par kommentarer om oss som ikke har vært helt korrekte, og da må jeg forsvare fotballklubben min. Det Dan mente var at det ikke er noe tak når det gjelder våre langsiktige ambisjoner. Dette har trolig blitt feiltolket, sa Howe til pressen.

– Vi har store planer og store ambisjoner. Men realiteten vi jobber under er at det er et tak for hvor mye penger vi kan bruke gjennom finansielt fair play. Vi renoverer nå treningsfasilitetene våre, og lever ikke det livet som blir skissert. Når du kjenner sannheten om hvordan vi går fram, så lever vi i en helt annen realitet enn det som er blitt sagt.

– Klubben kunne sikkert ha gjort det på en annen måte, etter overtakelsen. Men vi har gått motsatt vei. Vi har ikke brukt så mye penger som folk trodde vi kom til å gjøre. Vi har kontroll på lønnsutbetalingene våre. Vi forsøker å gjøre ting på en kontrollert og stabil måte. Vi er langt unna der vi ønsker å være.

– Selv om vi har brukt en del penger på spillere, så har vi ikke vært ekstravagante eller skilt oss ut i Premier League-sammenheng. Alle bør være forsiktige med sine kommentarer og meninger, sier Howe i et stikk til Klopp.

Mister ikke besinnelsen slik som Klopp

Under pressekonferansen uttalte også Howe at han aldri kommer til å miste besinnelsen på den måten Klopp gjorde mot Manchester City. 

– Jeg er veldig klar over at det er millioner av mennesker som ser på meg, og spesielt barn. Jeg mener det forventes av oss at vi ikke bringer sporten i vanry, og at vi oppfører oss på en sivilisert måte.

– Jeg er veldig bevisst på hvordan jeg oppfører meg på sidelinjen. Selvsagt ønsker jeg å vinne, men jeg har alltid vært opptatt av å ikke miste besinnelsen.

– Jeg kan ikke hjelpe mine spillere dersom jeg hisser meg opp og mister besinnelsen. Jeg har ingen problemer med å feire, men forsøker å ikke miste besinnelsen og bli aggressiv.