Legger fotballskoene på hylla for helsas skyld

Jon Flanagan melder på Instagram og Twitter at han gir seg som profesjonell fotballspiller.

Tidligere Liverpool-forsvarer Jon Flanagan er blitt tvunget til å legge fotballskoene på hylla i en alder av 29 år. Den skadeforfulgte scouseren gir seg med fotballen etter anbefaling fra legene.

– Etter en grundig vurdering har jeg tatt den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv. Jeg må dessverre gi meg som profesjonell fotballspiller, skriver Flanagan på sosiale medier.

Kneproblemene setter en stopper for karrieren

De siste 14 månedene har sidebacken forsøkt å komme tilbake etter sin siste kneoperasjon, men nå har han bestemt seg for å la helsa komme først.

– Rådet fra legene er klart, og da er dette det riktige å gjøre for meg nå, slår Flanagan fast.

Flanagan gikk gradene ved Liverpools akademi, og fikk sitt gjennombrudd for Liverpool i 2013/14-sesongen, da han var en viktig brikke på laget til Brendan Rodgers som jaktet ligatittelen. Han spilte 23 Premier League-kamper og scoret ett mål, borte mot Tottenham, den sesongen.

I de tre foregående sesongene hadde han til sammen spilt 17 førstelagskamper. Seniordebuten kom mens Sir Kenny Dalglish var manager i 2011.

Etter å ha kommet på andreplass Premier League det året begynte skadeproblemene for den unge scouseren. To kneoperasjoner førte til at han tilbrakte hele 20 måneder på sidelinjen. I de påfølgende tre årene spilte han ni førstelagskamper, alle under Jürgen Klopps ledelse. Han ble også lånt ut til Burnley og Bolton, før en permanent overgang til Rangers i 2018.

Hinter om trenerambisjoner

Flanagan klarte aldri å bli fast inventar på laget i Glasgow-klubben, og spilte deretter for Sporting Charleroi i Belgia og HB Køge i Danmark. Han forlot den danske klubben da kontrakten hans ble terminert i juni.

– Drømmen min som guttunge var å bli profesjonell fotballspiller, og jeg kan stolt si at jeg har levd drømmen. Ikke bare har jeg spilt for og vært kaptein for barndomsklubben min, Liverpool, jeg fikk også en landskamp. Minnene fra karrieren min vil vare livet ut, og jeg er takknemlig for at jeg har fått oppleve noe som folk flest bare kan drømme om, skriver Flanagan.

– Jeg vil nå starte på det neste kapittelet av min fotballreise, og jeg er spent på hva fremtiden vil bringe, avslutter han.