Kommer til Anfield uten frykt - men Howe bekrefter skadebekymringer

Eddie Howe har hatt sin pressekonferanse før kampen mot Liverpool.

Newcastle-manager Eddie Howe har tirsdag formiddag gjennomført sin pressekonferanse før turen går til Liverpool, der det er duket for kamp på Anfield onsdag kveld. 

Howe bekreftet skadebekymringene som var meldt i forkant av pressekonferansen. Midtbanespiller Bruno Guimaraes og den ekstremt viktige angrepsspilleren Allan Saint-Maximin sliter med skader før kampen. 

– Maxi sliter med hamstringen. Det skjedde i forbindelse med en spurt sent i helgens kamp, sa Howe ifølge Newcastles Twitter-konto

– Bruno kommer seg. Jeg vet ikke om han rekker denne kampen, men forhåpentligvis er han snart tilbake om han ikke gjør det. Han er i godt humør og desperat etter å komme tilbake. Han er en viktig spiller, så vi håper han er klar så fort som mulig, sa Howe, som for øvrig la til at Kieran Trippier rekker kampen. 

Isak rekker det kanskje

Verken Saint-Maximin eller Guimaraes trente med laget mandag, men det gjorde nykommer Alexander Isak. Spissen, som ble klubbens rekordkjøp da han ble hentet for over 60 millioner pund fra Real Sociedad forrige uke, håper å bli klar til kampen mot Liverpool. Det eneste spørsmålet er om han rekker å få arbeidstillatelsen på plass i tide. 

– Jeg vet fremdeles ikke, men jeg håper virkelig han blir klar. Det er i andres hender, så vi må bare håpe det kommer i orden før kampen. Fristen er 75 minutter før avspark, så det kan bli en kamp mot klokken, sier Howe. 

Howe, som for øvrig må klare seg uten langtidsskadde Emil Krafth og Jonjo Shelvey i tillegg til spissen Callum Wilson, er sterk i troen på en god kamp på Anfield.

– Jeg synes vi er på et bedre sted nå enn da vi spilte på Anfield i fjor. Vi spiller med selvtillit. Det blir en vanskelig oppgave, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan dra dit og vise oss fra en bra side og spille uten frykt, sa Howe.

Forrige sesong vant Liverpool 3-1 i tilsvarende oppgjør.

Liverpool - Newcastle har avspark onsdag klokken 21 og vises på V Sport PL og Viaplay.