– Nå må jeg ta steget opp

Liverpool må klare seg uten Luis Diaz og Diogo Jota i de åtte kampene som gjenstår før VM. For Fabio Carvalho gjelder det dermed å kjenne sin besøkelsestid.

Den langtidsskadede duoen Luis Diaz og Diogo Jota vil ikke komme i spill igjen før VM, og det betyr at det er færre alternativer å velge mellom i angrepsrekka for Jürgen Klopp. Et av alternativene heter Fabio Carvalho, og den tidligere Fulham-spilleren skjønner at det nå hviler et tyngre ansvar på hans unge skuldre.

– Nå må jeg ta steget opp, når det blir behov for meg. Det gjelder både om jeg starter eller kommer inn fra benken. Uansett må jeg komme inn på laget og levere varene. Vi får se hva som skjer, sier 20-åringen til Liverpoolfc.com.

Carvalho står bokført med ti kamper for Liverpool så langt denne sesongen. I fraværet av Diaz og Jota blir det helt sikkert flere de kommende ukene. 

20-åringen kom inn fra benken i det 73. minutt i 1-0-seieren over Manchester City, og var dermed på banen da avgjørelsen falt ved at Mohamed Salah løp fra City-forsvaret og satte ballen bak Ederson.

– Det stod 0-0 da jeg kom inn, og derfor følte jeg at manageren stolte på meg. Dette var en prestasjon å bygge videre på, ikke bare for laget, men for meg selv også.

Har gjort hjemmeleksene

Onsdag kveld kommer West Ham på besøk, og Liverpools nummer 28 håper å få vise seg frem i nok en kamp. 

– Du kommer til Liverpool for å spille sammen med de beste, og på den største scenen. Det gjorde jeg på søndag. Nå må vi bygge videre på dette. Vi nøt seieren fordi vi fortjente den, så vi feiret litt. Hver seier er viktig, og spesielt i Premier League denne sesongen. 

– Nå må vi fokusere på West Ham. De er et vanskelig lag å spille mot, så nå fokuserer vi kun på den kampen.

Klopps menn håper å ta sin tredje strake seier, etter å ha slått Manchester City og Rangers i løpet av den siste uken.

– Vi spilte veldig bra mot Rangers, og vi tok det med oss inn i kampen mot City. Vi må bygge videre på dette, og få selvtilliten tilbake. 

– West Ham er et fysisk sterkt og direkte lag, men de spiller også god fotball om du lar dem gjøre det. Vi har gjort hjemmeleksene våre, så forhåpentligvis leverer vi en ny god kamp.