Jotas skade kan bety mer spilletid for Fabio Carvalho

Liverpool har nå to venstrekanter ute med skade.

Forrige uke ble det kjent at Liverpool må klare seg uten Luis Diaz frem til VM, og nå ser det ut til at også Diogo Jota vil være uten en periode. Vi får nok vite mer om portugiserens skade når Jürgen Klopp møter pressen på tirsdag, men mandag kom det signaler om at klubben frykter å måtte klare seg uten angrepsspilleren de neste ukene. 

Da blir spørsmålet hvem som kan bekle venstrekanten i Jürgen Klopps nye formasjon, som kan betegnes både som 4-4-2, 4-2-3-1 og 4-2-4. 

Alternativene er mange, men kanskje er det én spiller som peker seg mer ut enn de andre. 

Imponerte mot Rangers

Fabio Carvalho har fått prøve seg både på midtbanen og i angrepsrekken denne sesongen, og unggutten imponerte da han startet ute til venstre i forrige ukes storseier over Rangers i Glasgow. 

«Carvalho er den som ser ut til å dra mest nytte av den ledige plassen på venstresiden. Den 20 år gamle sommersigneringen fra Fulham startet der på Ibrox og imponerte Klopp og hans støtteapparat med sitt temperament samt evnene med ballen. De satte stor pris på måten han reagerte etter å ha gjort en feil før Rangers sitt første mål», skriver The Athletic.

GOD: Carvalho imponerte mot Rangers forrige uke.

GOD: Carvalho imponerte mot Rangers forrige uke.

20-åringen fulgte opp med et strålende innhopp mot Manchester City på søndag. Han var på banen da Mohamed Salah satte inn vinnermålet og bidro med god arbeidskapasitet og ro med ballen i sluttminuttene. 

Carvalho har bare startet to ligakamper for Liverpool, og han har ikke kommet ut til andre omgang i noen av de kampene. Mot Everton ble han byttet ut til pause på grunn av en skade, mens han ble ofret for Luis Diaz i hjemmekampen mot Brighton. Hans to scoringer for de røde har kommet som innbytter, først mot Bournemouth og så mot Newcastle.

Alternativene

Klopp har andre alternativer enn Carvalho, og vi trenger ikke se lenger enn til rekordkjøpet Darwin Nunez, som har blitt benyttet som venstrekant tidligere i karrieren. Mye av det han gjorde bra i innhoppet mot City kom ute på venstrekanten, da han tok forsvarsspillerne med ut på løpetur og viste god fart og ballkontroll. Spørsmålet er bare om Nunez vil fungere til venstre i den nye formasjonen til Klopp, og om han ikke hadde passet bedre i en klassisk 4-3-3.

Curtis Jones er en annen spiller som har vært benyttet på venstrekanten tidligere, og det kan være veien tilbake i laget for den skadeplagede scouseren. 

En annen skadeplaget spiller er Alex Oxlade-Chamberlain, og han ser ut til å nærme seg å være kampklar for første gang denne sesongen. Vi husker godt hvordan han leverte som høyrekant da Mohamed Salah og Sadio Mané var borte i forbindelse med Afrikamesterskapet i vinter, og 29-åringen kan garantert levere også ute til venstre. 

Liverpool skal spille åtte kamper før verdensmesterskapet begynner - fem i ligaen, to i Champions League og en i ligacupen.