– Jeg kommer ikke til å klare dette når jeg er på hans alder

James Milner storspilte mot Manchester City og Andy Robertson på motsatt back ble mektig imponert.

Andy Robertson var full av lovord om James Milner, etter veteranens kjempekamp mot Manchester City søndag. 

Joe Gomez var nok tiltenkt jobben som vikar for Trent Alexander-Arnold på høyrebacken mot City. Men da Ibrahima Konate ikke kunne spille på grunn av en muskelskade, ble Gomez flyttet inn i midtforsvaret, mens visekaptein Milner fikk oppgaven som høyreback. Den løste han fortreffelig, og holdt Citys formspiller Phil Foden i sjakk i store deler av kampen.

– Mange spillere har fått kritikk denne sesongen. Mye har vært sagt, men det er greit. Vi spillere er gode til å blokkere dette ut, og holde sammen. Jeg synes det var mange gode prestasjoner i denne kampen. Det vil holde mange av kritikerne stille, sa Andy Robertson til Sky Sports etter kampen.

– Jeg synes Joe Gomez var enestående. Og James Milner på høyreback, Gud hvor godt han spilte. Jeg kommer definitivt ikke til å klare det han gjorde når jeg er på hans alder. Jeg syntes han var i en klasse for seg.

– Det er vanskelig å plukke ut enkeltspillere, men de to nevnte var eksepsjonelle. Virgil var også god. Jeg synes vi alle var gode, om jeg skal være ærlig.

Hyllet av flere

Robertson var ikke den eneste som ble imponert over hvordan Milner håndterte Phil Foden. Jürgen Klopp sparte heller ikke på superlativene om veteranen etter kampen.

– James Milner mot Phil Foden. Måten James Milner spilte på var helt utrolig, slo manageren fast under sin pressekonferanse.

Se Jan Åge Fjørtofts intervju med James Milner etter seieren over City:

– Jeg synes Joe Gomez var banens beste, men jeg kunne like godt ha gått for James Milner, sa Gary Neville på Sky Sports.

Richard Jolly i Independent er blant journalistene som har merket seg Milners solide innsats mot City og Foden, etter at Foden sørget for at veteranen fikk en marerittkamp på Anfield forrige sesong. Foden scoret hat-trick i Manchester-derbyet for to uker siden, men etter 100 minutter ute av posisjon var Milner mannen som stjal overskriftene.

– Milner nærmer seg sin 37. fødselsdag, og dette kan ha vært den siste gangen han påvirker en kamp så viktig som denne i så stor grad. Selv om denne sesongen har båret bud om at han er på vei nedover, er Klopp klar over at det har ført til at mange undervurderer Milner, skriver Jolly.