Playmakeren mellom stengeneAlisson har like mange assists som Grealish og Mahrez til sammen i 2022

Liverpool slo Manchester City 1-0, mye takket være det gode overblikket og den fantastiske pasningsfoten til keeper Alisson Becker.

Alisson Beckers evne til å sette spillet raskt og presist i gang ble helt avgjørende for kamputfallet i prestisjeseieren over Manchester City.

Mohamed Salah satte nemlig inn kampens eneste mål etter et langt og presist utspill fra Alisson Becker.

En som er mektig imponert er lagkamerat Andy Robertson.

– Jeg mener at Ali er den beste i verden på akkurat dette. Vi sviktet ham litt forrige sesong, da han fikk litt for mange skudd mot seg mot City. Han måtte gjøre svært mange redninger. Jeg tror han er mer fornøyd nå, sa skotten til pressekorpset etter kampen.

Scoringen betyr at Alisson Becker står bokført med to målgivende pasninger i Premier League dette kalenderåret. Han var nemlig også nest sist på ballen da Salah scoret i 3-1-seieren over Norwich i februar. Til sammenligning har City-spillerne Jack Grealish og Riyad Mahrez bare en assist hver i 2022.

Kjemien med Salah

Totalt har Alisson en scoring og tre målgivende pasninger i sin tid i Liverpool. Paul Robinson, med ett mål og fem målgivende pasninger, er den eneste målvakten som har vært direkte involvert i flere Premier League-mål enn Alisson. 

Alle de tre målgivende pasningene til Alisson har vært til Mohamed Salah. Ingen målvakt i Premier League-historien har hatt flere assists til en enkelt lagkamerat, og alle er veldig like.

– Vi hadde et lignende mål mot Manchester United for et par sesonger siden (2019/20), der Mo gjorde eksakt det samme. Han utnytter en feil, og kommer alene mot keeper. Da er han veldig sikker, slår Robertson fast.

– Vi stoler på Ali. Han er utrolig god med beina, og har også et svært godt overblikk. Og når vi ser slike muligheter så reagerer vi, og kjører på. Heldigvis endte ballen i nettet.

– Vi hadde flere gode muligheter til å score, og det var en flott assist fra Ali, slår midtbanespiller Fabinho fast til Liverpoolfc.com.

– Dette er ikke et normalt mål, men det er heller ikke første gangen vi scorer på denne måten, fra Ali til Mo. Vi har gjort det et par ganger tidligere også. I en kamp som dette trenger du et mål som ikke er så normalt, og jeg er veldig glad for at Mo scoret igjen, sier brasilianeren.