Community Shield, slik vi kjenner den, henger i en tynn tråd

Community Shield-finalen kan i fremtiden bli spilt i utlandet eller som en All Star-kamp.

Premier League-klubbene presser på at for at Community Shield ikke lenger skal være den sesongåpningen som den tradisjonelt har vært - der Premier League-vinneren og FA-cupvinneren spiller om sesongens første trofé. 

Nå verserer det forslag om at kampen skal spilles utenlands eller som en All Star-kamp, melder The Times.

Fremtiden til den tradisjonsrike matchen henger nå i en tynn tråd, da den er oppe for diskusjon i Premier Leagues «New Deal for Football»-plan, som omhandler endringer for fotballkalenderen etter 2024.

Community Shield arrangeres av det engelske fotballforbundet for å samle inn penger til ulike veldedige formål og grasrotprosjekter. Den spilles søndagen før første serierunde i Premier League-sesongen.

Community Shield midt i sesongen?

Storklubbene mener at Community Shield forstyrrer deres forberedelser til den nye sesongen, i tillegg til at kampen kommer i veien for lukrative preseasonturer til utlandet. Nå lanseres flere forslag når det gjelder fremtiden til kampen. Disse forslagene inkluderer også å spille kampen som en del av første serierunde i Premier League eller midt i sesongen.

Det er også blitt forslått å spille kampen i utlandet, som for eksempel i USA eller Kina, for å promotere Premier League globalt. En annen ide, som minst en klubb fremmer, er at Community Shield skal bli en All Star-kamp, hvor hver Premier League-klubb avgir minst to spillere. Laget skal så møte et tilsvarende lag fra andre europeiske ligaer. 

New Deal-planen går også inn for at omkamper i FA-cupen fjernes fra turneringens tredje og fjerde runde.

Det engelske fotballforbundet har ikke blitt rådspurt verken om å droppe disse omkampene eller forslaget om å flytte Community Shield, men det er styret i fotballforbundet som til syvende og sist må ta disse avgjørelsene.

Dersom Community Shield flyttes vil det også skape rom for en foreslått ny preseasonturnering i USA, som etter planene skal involvere seks Premier League-klubber, og som skal spilles i flere ulike amerikanske byer. Premier League har tidligere arrangert Asia Trophy, en tilsvarende sommerturnering i Det Fjerne Østen.