Kampkommentar Liverpool - West Ham: «Núñez, Núñez, Núñez», lød ropene på Anfield

Etter under én time gikk Darwin Núñez av, til stående applaus, før Liverpool slapp seg ned et gir uten 23-åringens energi.

På en måte kan du si at dette var den første virkelige testen for Jürgen Klopps nye formasjon. Klasseforskjellen er for stor mellom Liverpool og Rangers, mens toppkampene mot Arsenal og Manchester City fort lever litt sitt eget liv.

Dette var klassisk engelsk Premier League, midtukekamp, flomlys, det blåste godt i Liverpool, og «The Hammers» kom med dødballtrykket sitt.

West Ham et av lagene uten baklengs etter hjørnespark denne sesongen, men med ni tap på de siste 13 borte. Trener David Moyes har aldri vunnet på Anfield.

Som skapt for Núñez

Nevnte formasjon virker å være en perfect match for Darwin Núñez. Hans kvaliteter strekker motstanderen, og tilfører gnist og vilje. Mye av det som har blitt etterlyst i laget tidligere i sesongen.

Allerede før kvarteret var spilt hadde 23-åringen løpt gjennom tre ganger i bakrom, og fått testet gjestenes Łukasz Fabiański. 

FORTVILER: Tomáš Souček skjønner ikke hvordan det ikke ble mål, og West Ham reiser nok en gang fra Anfield med null poeng.

FORTVILER: Tomáš Souček skjønner ikke hvordan det ikke ble mål, og West Ham reiser nok en gang fra Anfield med null poeng.

Forløsende jubel skulle ikke la vente på seg lenge. Kostas Tsimikas kvitterte sin femte målgivende for sesongen. Spissen headet ned i bakken, i duell med Thilo Kehrer, og utenfor Fabiańskis rekkevidde. Det første hjemmemålet smakte godt, også utover de tre poengene. 

Darwin kunne fått et til rett etter. Så hadde han en suser i stanga med venstre før pausepraten. 

Første omgang kort oppsummert lød: et mål, fem avslutninger, tre på mål, 24 ballberøringer, seks i boks, 5,3 kilometer løpt.

Ropene på Anfield lød «Núñez, Núñez, Núñez».

Alisson matchvinner i andre enden

Samtidig skal det poengteres at pausestemningen hadde vært en annen hadde det ikke vært for Alisson, som skal ha sin del av æren for at det ble en ny trepoenger til slutt.

Núñez rakk et forsøk til før han ble tatt av etter 57 minutter, til stående applaus, og trolig med et øye på terminlista.

Uruguayaneren vil se sultent på å møte Nottingham Forest, Ajax og Leeds United i de tre neste. De førstnevnte holdt buret rent tirsdag, men har sluppet inn hele 23 ligamål.

ALDRI VUNNET PÅ ANFIELD: David Moyes har en ganske utrolig statistikk mot både Jürgen Klopp og tidligere Liverpool-trenere.

ALDRI VUNNET PÅ ANFIELD: David Moyes har en ganske utrolig statistikk mot både Jürgen Klopp og tidligere Liverpool-trenere.

Mohamed Salah lå bredt til høyre. Da Núñez gikk ut la han seg helt fremst, som mot Manchester City. Egypteren er uten tvil farlig her.

Dog var det som at er merkbart fall i energi traff laget uten Núñez.

En kostbar utvisning?

Det er fort å glemme at sommersigneringen reddet poeng mot Fulham i premieren, før den håpløse utvisningen mot Crystal Palace. 

Kanskje var den suspensjonen dyrere enn man først antok? Kampene han måtte stå over er en ting, men Jürgen Klopp mistet verdifull tid til å benytte og tilpasse Núñez’ rolle.

STARTER NOK MOT NOTTINGHAM: Det vil være en overraskelse om ikke Roberto Firmino og Darwin Núñez velges mot Forest.

STARTER NOK MOT NOTTINGHAM: Det vil være en overraskelse om ikke Roberto Firmino og Darwin Núñez velges mot Forest.

Uansett er det mye som tyder på at man begynner å finne ut av hverandre, og hva som passer alle parter best.

For ikke lenge siden var Liverpool 13 poeng bak Manchester City. Nå er det syv. Opp til Chelsea på 4.-plass er det kun fire poeng. Det er et lys i enden av stormen som har blåst over de røde sesongens første fase.

Gledelig benk

På en kveld som endte gledelig, var det lyspunkter å ta med seg fra benken.

Gøy å se 17-åringen Bobby Clark få sitte der. Forhåpentligvis den første av flere store opplevelser. 

Godt var det å ha Alex Oxlade-Chamberlain tilbake igjen. Liverpool-karrieren hans har en undertone av at det kunne ha blitt noe mer. En gang var han en viktig trussel fra distanse med sitt skuddbein.

Ikke minst fikk vi se Curtis Jones tilbake på matta igjen (for første gang siden Community Shield). 21-åringen kunne med noen marginer ha kronet comebacket med nettkjenning.

Positiv oppsving er det også blant veteranene Virgil van Dijk og Jordan Henderson. Med flere ujevne prestasjoner på samvittigheten, har lederne ute på banen løftet forestillingen.