Dette mener Jürgen Klopp er spissens viktigste kvalitet

Roberto Firmino og Darwin Nunez høster skryt fra sjefen etter en god uke, med mange mål.

I Liverpools 3-3 kamp mot Brighton var det Roberto Firmino som startet på topp for Jürgen Klopp, og takket for tilliten med to scoringer. Det var dermed kanskje litt spesielt at brasilianeren ble sittende på benken fra start mot Rangers på tirsdag. Da fikk nemlig Darwin Nunez sjansen til å vise seg frem.

Mange forventet nok før sesongen at det var Nunez som stod med fem mål i Premier League, og Firmino med et mål, men i høst har rollene vært snudd. Det kan skape et positivt problem for Jürgen Klopp, som har to gode og sultne spisser på laget sitt.

Klopp forsvarte vrakingen av Firmino slik på dagens pressekonferanse:

– Målene han scoret mot Brighton var helt enestående, men i tirsdagens kamp (mot Rangers) tenkte vi at det ikke var fornuftig å spille på en lik måte. Det spilles også mange kamper, selvfølgelig, sa tyskeren.

Denne sesongen har Darwin Nunez, som riktig nok måtte stå over tre kamper, spilt 340 minutter totalt. Roberto Firmino på sin side har fått flere, og står med 585 minutter. Liverpools to spisser har levert 11 målpoeng så langt. Det gir en et målpoeng per 84 minutt på banen, noe  Klopp sannsynligvis er godt fornøyd med.

SPISSDUELL: Kan inntoget av Darwin Nunez ha gitt Roberto Firmino mer å kjempe for? Det har virket slik i sesongstarten.

SPISSDUELL: Kan inntoget av Darwin Nunez ha gitt Roberto Firmino mer å kjempe for? Det har virket slik i sesongstarten.

Godt fornøyd med Bobby og Darwin

Roberto Firmino går inn i sine siste måneder som Liverpool-spiller, om det ikke skrives en ny kontrakt snart. Brasilianerens nåværende avtale utløper den 30. juni. Den høyst elskede 31-åringen har vært med Jürgen Klopp fra starten av Liverpool-karrieren, og denne sesongen har målene endelig begynt å renne inn igjen.

I skrivende stund har Firmino levert fem mål og tre målgivende på seks kamper i Premier League.

– Bobby er utrolig viktig for meg og for laget. Jeg er fornøyd med målkontoen hans så langt (denne sesongen), og forhåpentligvis kan han sette en del mål til, sa Liverpools trener.

Darwin Nunez har ikke hatt den samme uttellingen så langt, men det er ingen tvil om at 23-åringen har noe i seg som tilsier at det snart vil endre seg. I kampen mot Rangers kom han til flere gode sjanser, men avslutningene sitter ikke helt enda. Det er likevel ikke det Jürgen Klopp mener er viktigst når han er på utkikk etter en god spiss.

– Hans bevegelser og guttenes bevegelser rundt ham fikk sjansene til å oppstå. Noe av det han har vist hos oss så langt er måten han ofte kommer til gode avslutningsmuligheter. Det er faktisk det viktigste for en spiss, mener han.

Nå kommer Liverpool-treneren med en slags lovnad til supporterne som har begynt å tvile.

– Alle burde være, eller kan være, veldig optimistisk med tanke på hva som kommer fra ham i fremtiden. Det var virkelig bra (mot Rangers), avsluttet Klopp.

Det gjenstår å se hvem tyskeren gir tillit i møtet med Arsenal. Kampen spilles på søndag klokken 17.30, og sendes på V Sport Premier League.