Andy Robertson:– Å score sitt første mål, for så å legge på tre til, er ikke så galt!

Andy Robertson og hele Liverpool-troppen er i ekstase over prestasjonen til Darwin Nunez mot RB Leipzig i går kveld.

Et par uker med uvisshet og useriøsitet rundt Darwin Nunez og hans prestasjoner i den røde drakten var nok. I går ble alle kritikere stilnet i stil. Liverpools nye uruguayske spiss leverte virkelig varene mot et sterkt RB Leipzig-lag, og det var kanskje nettopp det 23-åringen trengte før sesongen starter neste helg.

Andy Robertson spilte selv den første omgangen, og de røde gikk inn til pause med en 1-0 ledelse, men det var i andreomgangen det virkelig løsnet offensivt for de røde.

Førsteomgangen var tøff og vi fikk et tidlig mål, men vi kunne kontrollert kampen enda mer enn vi gjorde. I andreomgang var det selvfølgelig Darwin-show. Å score sitt første og så legge på tre til er ikke så gale! Det kommer forhåpentligvis mer fra den kanten, sier skotten til liverpoolfc.com.

STARTET: Andy Robertson spilte Liverpools førsteomgang mot RB Leipzig, og ble byttet til pause for Kostas Tsimikas.

STARTET: Andy Robertson spilte Liverpools førsteomgang mot RB Leipzig, og ble byttet til pause for Kostas Tsimikas.

Skotten forteller også om en litt spesiell, men normalt virkemiddel Jürgen Klopp bruker i hver oppkjøringen. De røde ankom nemlig Tyskland med fly samme dagen som kampen ble spilt på Red Bull Arena.

– Vi kunne ikke gjøre det vi vanligvis driver på med før en kamp. Treneren liker å ha en slik opplevelse før hver sesong for å gi oss et ekstra element å bryne oss på. Vi er heldigvis blitt mer vant til det nå.

Dere må være tålmodig

Fra benken så Andy Robertson en viss uruguaysk spiss score fire mål i den andre omgangen. Han og troppen gratulerte Nunez med målene etter kampen, men han påpeker at man bør være tålmodige, selv etter gårsdagens prestasjon.

– Det tar alltid litt tid å bli vant til nye spillere. Det lå kanskje et press på ham fra flere hold i forhold til prisen, men vi tenker ikke slik. Noen kommer kommer for en høy pris, andre for en lav pris.

Skotten slet også med å tilvenne seg Jürgen Klopps taktikk og spillemønster i starten av sin karriere på Anfield. I løpet av de første 14 ligakampene i 2017 var venstrebacken på banen i to av dem.

– Vi har alle vært der en gang, og det er ikke veldig ulikt. Vi vet at de nye vil bruke tid på å venne seg til vårt system og bli vant til spillestilen, forteller Robertson.

FØRSTE KAMP: Andy Robertson debuterte for Liverpool i august 2017, men det ble begrenset med spilletid på høstsesongen.

FØRSTE KAMP: Andy Robertson debuterte for Liverpool i august 2017, men det ble begrenset med spilletid på høstsesongen.

Etter tre oppkjøringskamper begynner skotten å se hva som virkelig bor i den nyervervede spissen til Liverpool. Han tror også at målene vil gi Nunez en større ro etter overgangen fra Benfica.

– Han tilpasser seg godt, er i stadig bedre form og blir sterkere, men han trenger mer tid til dette. Gårsdagens kamp vil gi han mye selvtillit foran mål og det er veldig viktig for en spiss.

Nå maner han seg selv, troppen og Liverpool-supporterne til å ikke bli for utålmodig om han ikke presterer i hver kamp.

– Hele troppen er veldig glade for ham, og vi er ikke spesielt brydd. Vi må bare få litt tid med ham og ha litt tålmodighet. Det håper jeg Liverpool-fansen har også, avslutter 28-åringen.