– Jeg trives veldig godt med å spille med mine gutter, eller min familie

Kostas Tsimikas går inn i sin tredje sesong med Liverpool. Grekeren håper å konkurrere enda mer om plassen med Andy Robertson denne sesongen.

Liverpools glade greker virker å alltid være i godt humør. 26-åringen, som har vært en del av Liverpools tropp i to år, virker å være en veldig populær skikkelse i garderoben og er alltid positiv når han får muligheten til å vise seg frem.

Det er ikke en enkelt oppgave å går fra fast spilletid i Olympiakos til å konkurrere ukentlig mot Andy Robertson på Merseyside, men venstrebacken imponerte stort i flere kamper forrige sesong. Nå ser han frem til en ny runde i den røde drakten. Han er fornøyd med egen innsats i fjorårssesongen, og nå vil han gjøre det igjen.

– Jeg trener hardt hver dag for å bli en viktig spiller i laget. Jeg kom her vitende om at jeg måtte konkurrere med Robbo, og det er vanskelig for alle venstrebacker i verden, men det gir meg også et ekstra gir for å prestere bedre, sier Tsimikas til liverpoolfc.com før kampen mot Crystal Palace fredag.

DE FØRSTE MINUTTENE: Grekeren fikk en halvtime i beina mot Manchester United og var en av Liverpools mest imponerende spillere.

DE FØRSTE MINUTTENE: Grekeren fikk en halvtime i beina mot Manchester United og var en av Liverpools mest imponerende spillere.

En populær mann i Liverpool

Det er ingen tvil om at grekeren er godt fornøyd med sin tilværelse på Merseyside. Venstrebacken ser ut til å ha gode forhold til nærmest alle i troppen, og spesielt forholdet til Thiago skal ha blomstret under denne oppkjøringen.

– Jeg trives veldig godt med guttene, eller min familie. Den første sesongen ble ikke så god for min del så jeg jobbet ekstra hardt gjennom hele forrige sesong. Jeg elsket å spille i de kampene jeg fikk og heldigvis unngikk jeg skader også, sier 26-åringen.

Nå er grekeren klar for å ta opp kampen ytterliggere for å gjøre venstrebacken til sin egen. Tapene på målstreken i Champions League og Premier League forrige sesong sitter fortsatt sterkt i minne på Tsimikas, og han er bestemt på at det ikke skal skje igjen. Da må det jobbes hardt.

– Det er veldig intenst nå for å være helt ærlig. Personlig ville jeg ha mer ut av lagets prestasjoner i fjor etter at Champions League- og Premier League-tittelen ikke kom til oss, men slik er spillet. Det eneste vi kan gjøre nå er å gi 100% for å være klare til å ta dem denne sesongen.

På tirsdag fikk også en tredjemann prøve seg på Liverpools venstreback. 17 år gamle Luke Chambers spilte den første halvtimen i oppgjøret mot erkerivalen, og Tsimikas er ikke i tvil om at det er ligger et stort talent i unggutten.

– Han imponerte meg stort. Han er en veldig god spiller og alltid veldig fokusert på trening. Mitt tips til han er å aldri stoppe å drømme, og aldri slutte det harde arbeidet. Jeg er helt sikker på at fremtiden er lys for ham, avslutter grekeren.

Tsimikas og resten av Liverpool-laget møter Crystal Palace klokken 14.35 i dag. Kampen sendes på VG+ Sport.