– Manageren spurte meg hvilken straffe jeg ville ta, og jeg sa nummer sju!

Jürgen Klopp ble forbauset over at Kostas Tsimikas ønsket å være så langt ute i køen av straffeskyttere, men grekeren valgte helt riktig!

Lite ante Kostas Tsimikas da han våknet i dag tidlig at han skulle avslutte dagen som matchvinner i FA-cupfinalen. Det hadde gitt høye odds.

Etter at trofeet var i havn lurte BBC på hva som gikk gjennom hodet på matchvinneren da han gikk frem for å ta sitt straffespark.

– Jeg tenkte på den harde jobben alle hadde lagt ned. Vi ga absolutt alt. Store gratulasjoner til de guttene som spilte mesteparten av kampen, svarte grekeren.

Tsimikas erstattet Andy Robertson etter 111 minutter, og spilte således bare ni minutter før han måtte ut i straffespark-konkurranse. 

– Vi skal feire masse i kveld, men i morgen kommer det en ny dag, og det er fortsatt masse vi må gjøre. Vi har kamper igjen i Premier League, og så har vi den store Champions League-finalen.

– Det var veldig, veldig spesielt å bli matchvinner. Manageren spurte hvilket straffespark jeg ønsket å ta. Jeg sa nummer sju. Han spurte hvorfor jeg ville skyte så langt ute i rekken. Jeg sa bare at jeg ønsket nummer sju. Han ga meg straffe nummer sju, og dermed muligheten til å vinne kampen. Jeg valgte riktig side, og jeg scoret. Jeg er veldig, veldig glad for det.

– Vi ønsket så sterkt å vinne denne finalen. Det var et mål fra sesongen startet. Men vi har fortsatt to mål igjen vi skal forsøke å nå. Vi skal gå for det, og forhåpentligvis blir alle glade til slutt.

Tsimikas fikk også spørsmål om kallenavnet den greske scouseren.

– Jeg er ikke en gresk scouser, men en scouse greker! Jeg spøker bare! Vi skal feire nå, men vi har allerede tankene på den store finalen i Champions League og de to gjenstående ligakampene. Vi må være 100 prosent fokuserte om vi ønsker å nå våre mål.