– Jeg tror vi fortsatt har en mulighet til å vinne ligaen

Offensiv Kostas Tsimikas foran Liverpools besøk på Villa Park.

Liverpool må komme tilbake på vinnersporet når de besøker Villa Park i kveld. Kun tre poeng er godt nok skal håpet om å ta igjen Manchester City leve etter besøket i Birmingham.

– Vi kjemper fortsatt på alle fronter. Hver eneste kamp er forskjellig. Vi trener for og fokuserer på hver enkelt kamp. Nå ønsker vi å slå tilbake. Vi fokuserer 100 prosent på neste kamp, for vi har svært viktige kamper foran oss. Jeg personlig tror ikke dette er avgjort ennå. Jeg tror vi fortsatt har en mulighet til å vinne ligaen, sier Kostas Tsimikas til Liverpoolfc.com.

Grekeren innrømmer at poengdeling mot Tottenham ikke var spesielt gunstig med tanke på akkurat det, men velger å se fremover.

– Kampen mot Tottenham ble veldig tøff. Vi forsøkte å vinne, og spilte for seieren. Men vi møtte et veldig godt lag. En sterk mostander, som er gode på kontringer. De gjorde et mål, og vi forsøke å komme tilbake. Vi klarte å utligne, men det var ikke nok til å vinne. Det var ikke det vi ønsket oss på forhånd, men vi må ta til takke med poenget, og gjøre et nytt forsøk mot Villa.

Venstrebacken er sikker på at også Steven Gerrards mannskap vil yte de røde sterk motstand.

– Det blir en veldig, veldig tøff kamp. Det blir en intens kamp. Vi må være oss selv, og spille slik vi ønsker å spille. Vi må fokusere 100 prosent på det. Vi går for seieren. 

Finalene opptar ikke tankene ennå

Tsimikas forsikrer alle at FA-cupfinalen på lørdag og Champions League-finalen i slutten av måneden ikke er i tankene til spillerne ennå.

– Nå ser vi frem til kampen mot Villa. Jeg er stolt over å være en del av dette laget. Vårt mål var å vinne alle trofeene, og vi er nærme. Vi vant ligacupen, vi er i finalen i FA-cupen og i finalen i Champions League. Samtidig ligger vi på andreplass i ligaen. Jeg ser frem til avslutningen på sesongen. Det har vært en veldig, veldig god sesong så langt, og nå ønsker vi å vinne så mange som mulig av disse trofeene. Alle guttene jobber hardt for det.

Grekeren forteller at samholdet i troppen er sterkt foran de avgjørende kampene.

– Uansett hvem som spiller, så støttes de av de som ikke får spille. Vi ønsker å vinne. Det er innstillingen vår. 

– Nivået i troppen er utrolig høyt. Alle ønsker å spille, og jobber hardt på trening. Vi må vise at vi er klare.

– For meg personlig er dette den beste troppen jeg har trent og spilt med. Forhåpentligvis får vi ikke flere skader. Vi har heldigvis vært forskånet fra alvorlige skader så langt. 

– Selv føler jeg meg i god form, selv om jeg er litt skuffet over resultatet i vår siste kamp. Alle ønsket å vinne, og ta de tre poengene, som var så viktige for oss. Men vi skal slå tilbake. I fotball kan du både vinne, tape og spille uavgjort. Det eneste du kan gjøre er å gi alt i hver kamp. 

– Når jeg får sjansen, ønsker jeg først og fremst å vinne og hjelpe laget. Jeg er godt fornøyd med antall kamper jeg har fått spille så langt. Jeg jobber hardt for at det skal bli enda flere.

Seks målgivende

Tsimikas har notert seg for seks målgivende pasninger denne sesongen.

– Jeg streber hele tiden for å forbedre meg. Det er et greit antall, men jeg kunne hatt flere. Jeg kunne ha scoret også. Jeg er fornøyd med antallet jeg har nå, men dersom jeg får flere sjanser, vil jeg notere meg for flere målgivende. En sideback fryder seg over å slå målgivende pasninger.

– Jeg har lært mye av Jürgen Klopp. Han har signert en ny kontrakt, noe jeg er veldig, veldig glad for. Du kan se hvordan han leder oss. Han ønsker at vi skal jobbe veldig hardt. Jeg har fortsatt mye jeg må jobbe med.

Aston Villa - Liverpool spilles tirsdag klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium