Spillerbørs og folkebørsKostas Tsimikas ble matchvinner, men må dele mye av æren for FA-cuptriumfen med mannen mellom stengene

Alisson Becker og Luis Diaz var Liverpools to beste spillere i FA-cupfinalen.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering. 

Alisson Becker8

Briljerer med sin teknikk med ballen i beina. Gjør en meget god og viktig redning like før halvtimen er spilt, men Alonso sklir inn i keeperen, som får seg en skikkelig smell. Leverer en kjemperedning på Pulisic-avslutning tidlig i annen omgang. Er nær ved å bli lurt av Alonso, når Chelsea-mannen har en avslutning i treverket tidlig i annen omgang. Har en svært avgjørende redning fra Mason Mount i straffespark-konkurransen.

Trent Alexander-Arnold5

Er som vanlig aktiv fremover i banen, men etterlater seg en del rom bakover. Er på etterskudd i flere situasjoner, og de fleste av Chelseas farligheter kommer på hans side. Er ikke oppmerksom når Alonso lurer seg inn bak ham i åpningsminuttet i andre omgang. Legger et godt innlegg til Robertson fem minutter ut i annen omgang. Gjør en god sikringsjobb i eget felt ti minutter etter pause. Viktig takling et kvarter før slutt. Gjør en god sikringsjobb mot Mason Mount i det 90. minutt.

Ibrahima Konaté7

Solid i duellene med Lukaku. Blokkerer en farlig avslutning fra Pulisic etter drøye halvtimen. Sender i vei et helt håpløst langskudd like før pause. Vokser med oppgaven når Van Dijk må ut før ekstraomgangene.

Virgil van Dijk7

Har noen tøffe dueller med Lukaku. Beholder roen når det stormer som verst rundt ham. Header over hardt presset av Chalobah etter 88 minutter. Måtte kaste inn håndkledet foran ekstraomgangene.

Andy Robertson7

Drar opp et godt angrep tidlig i kampen. Har et ufarlig skudd over etter drøye 20 minutter. Gjør en stygg feil i forkant av at Pulisic får en kjempesjanse midtveis i første omgang. Godt innlegg til Jota like før pause. Treffer ikke ballen rent når han får en kjempesjanse på et Trent-innlegg tidlig i annen omgang. Får en kjempesjanse som han setter i stolpen etter 84 minutter.

Jordan Henderson6

Spiller tidlig og bevisst i bakrom på Chelseas høyre side, for å utnytte egenskapene til Diaz i startfasen av kampen. Sliter med å få kontroll over midtbanen.

Thiago Alcântara7

Når nesten Diaz sitt gode innlegg i åpningsminuttene. Lager et frispark i farlig posisjon tidlig i kampen, når han feller Kovacic utenfor hjørnet av 16-meteren. Sover veldig, slik at Chelsea får en god overgang fem minutter før pause. Begynte å finne mer rom i andre halvdel av andre omgang, og kunne da diktere spillet på midtbanen. Takles forferdelig stygt av James etter 77 minutter. Mister ball i farlig posisjon ti minutter før fulltid, slik at Chelsea får en overgang.

Naby Keita6

Er involvert i en del gode kombinasjoner når Liverpool angriper, men blir litt lettvekter i noen situasjoner. Spiller fint fri Jota på hans gode mulighet etter timen spilt. Byttet ut et kvarter før slutt.

Luis Diaz8

Veldig livlig i startfasen av kampen, og skaper trøbbel for Reece James med sin direkte spillestil. Er på farten tre ganger i åpningsminuttene, og burde nok ha scoret på den tredje muligheten. Har et godt, lavt skudd, like utenfor seks minutter ut i andre omgang. Har et skudd like over krysset etter 68 minutter. Nytt godt skudd som treffer stolpen etter 82 minutter. Er nær med et skudd like før ordinær tid er omme.

Mohamed Salah5

Ikke helt venn med ballen i enkelte situasjoner. Må ut med en lyskeskade allerede etter 33 minutter.

Sadio Mané6

Klarer ikke å komme til de store sjansene, og blir litt uryddig og upresis. Litt passiv i enkelte situasjoner. Bommer på sitt straffespark i straffespark-konkurransen, som ville ha avgjort matchen litt tidligere.

Diogo Jota7

Kommer inn for Salah etter en drøy halvtime. Avslutning like over rett før pause. Har et lavt skudd like utenfor venstre stolpe etter en times spill, brukbart innhopp.

James Milner6

Inn for Keita i det 74. minutt. Løper og og kjemper hardt som vanlig. Ikke like presis hele tiden. Header ballen ut i farlig område etter en corner tidlig i ekstraomgangene.

Joël Matip7

Kom inn for Virgil van Dijk foran ekstraomgangene. Bra stopperspill når han løper opp Pulisic tidlig i annen ekstraomgang. Gjør en meget god jobb som vikar for Van Dijk.

Roberto Firmino

Inn for Diaz åtte minutter ut i første ekstraomgang. Mister litt for lett ball, og klarte ikke å sette sitt preg på kampen. Scorer såvidt i straffespark-konkurransen

Kostas Tsimikas

Inn for Robertson seks minutter ut i annen ekstraomgang. Scorer på det avgjørende straffesparket i straffespark-konkurransen.

Jürgen Klopp8

Byttene hadde kanskje ikke samme effekt som i noen kamper i det siste, men hva gjør vel det når tyskeren setter inn en matchvinner i Kostas Tsimikas! Klopp kommer seirende ut av en ny taktisk batalje med Thomas Tuchel.