– Harvey Elliott er en ny signering i mine øyne

Jürgen Klopp var bestemt på dagens pressekonferanse. Liverpool trenger ikke en ny midtbanespiller med mindre noe uforventet skulle skje.

Ryktene verserer fremdeles om det kommer en ny midtbanespiller inn portene på Anfield i sommer. Det er en dårlig skjult hemmelighet at det er Jude Bellingham som står øverst på tyskerens liste, men den unge engelskmannen er ikke til salgs denne sommeren.

På dagens pressekonferanse fikk Liverpool-treneren nye spørsmål om overgangsmarkedet. Han er veldig fornøyd med midtbane-alternativene han har til rådighet.

– Hvis ingen vil forlate oss så har vi ikke et behov for en ny midtbanespiller. Jeg forventer heller ikke at det kommer en slik forespørsel fra noen av spillerne, sa han.

INTERESSERT: Jürgen Klopp skal etter ryktene være veldig interessert i Dortmund-juvelen Jude Bellingham, men 19-åringen kan bli vanskelig å få tak i denne sommeren.

INTERESSERT: Jürgen Klopp skal etter ryktene være veldig interessert i Dortmund-juvelen Jude Bellingham, men 19-åringen kan bli vanskelig å få tak i denne sommeren.

God dekning på midtbanen

For øyeblikket har Liverpool ni midtbanespillere tilgjengelig på førstelaget. Det har aldri vært tvil om at antallet er nok, men med skadeplagede spillere kan det bli tynt i en sesong hvor det kommer kamper hver tredje-fjerde dag. Det er også diskusjoner om hvorvidt kvaliteten er god nok i denne delen av Liverpools førsteellever. 

– Kvaliteten på spillerne våre er ekstremt høyt. Folk undervurderer sjansen for at en spiller som ikke hadde en fantastisk sesong i fjor plutselig kan komme tilbake å spille en viktig rolle. 

– Når en spiller ikke leverer på sitt høyeste nivå er det minst 50% min feil også, mener Klopp. 

Inn mot denne sesongen er det Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones, Naby Keita, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Fabio Carvalho og Harvey Elliott som er de mest tydelige alternativene på midtbanen. Tyler Morton fra U21-laget lusker også i bakgrunnen. Klopps fremste ønske er å utvikle dem fremfor å hente nytt.

– Vi respekterer kontraktene våre gutter har signert. Det betyr at så lenge de er under kontrakt hos oss har de vår fulle støtte på trening, i kamp og alt i mellom.

Harvey Elliott er en spiller som akkurat har rukket å bli 19 år. Den unge midtbanespilleren startet på høyrekanten mot Manchester United, men figurerte mest på midtbanen før han fikk den stygge skaden i fjor høst. Tyskeren ser på unggutten som et nytt våpen inn mot denne sesongen.

– For meg er Harvey Elliott en ny signering. Han er ung og kom tilbake fra skaden på en briljant måte. Jeg gleder meg til å se ham i aksjon denne sesongen, sa Klopp.

I FORM: Harvey Elliott viste flere positive tegn i kampen mot Manchester United. Det kan bli mye spilletid for unggutten denne sesongen.

I FORM: Harvey Elliott viste flere positive tegn i kampen mot Manchester United. Det kan bli mye spilletid for unggutten denne sesongen.

Angrer på uttalelse

Helt siden Jürgen Klopp tok over Liverpool for snart syv år siden har mye endret seg på overgangsmarkedet. Summene har blitt høyere og det er vanskeligere å finne gode spillere til en billig penge. Dette sa tyskeren da Paul Pogba var på vei til Manchester United for 89 millioner pund.

– Andre klubber kan bruke mer penger og få tak i toppspillere. Må jeg gjøre det annerledes? Ja, og det vil jeg også. Den dagen dette er fotball har jeg ikke jobb lenger, sa Klopp i 2016.

Det sitatet angrer Klopp på i dag. I sommer har han fått inn Darwin Núñez for 75 millioner euro, og før han har det kommet flere spillere med høye prislapper.

– Jeg har sagt mye i gjennom livet som har endt opp med å være feil i ettertid. Dette var en av de gangene. Fantasien min var åpenbart ikke god nok, for det endret seg ekstremt raskt, fortalte Liverpool-treneren på dagens pressekonferanse. 

– Når du vil signere en spiller på Darwins nivå må du betale prisen, avsluttet han. 

Liverpool møter Crystal Palace i morgen klokken 14.35 norsk tid. Kampen sendes på VG+ Sport.