Jürgen Klopp om ungguttene:– Gjør du en feil på dette nivået vil det andre laget sannsynligvis score

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med hva han så av Liverpools yngste, og mener alle fortjente å få sjansen i dagens kamp.

I dagens kamp mot Manchester United lot Jürgen Klopp flere av ungguttene få prøve seg mot et sterkt Manchester United-lag. Isaac Mabaya, Luke Chambers, Tyler Morton, Stefan Bajcetic, Bobby Clark, Thomas Hill og Melkamu Frauendorf fra akademiet fikk alle en halvtime hver til å vise seg frem på førstelaget.

Det ble, som forventet, en del smårusk og småtabber av de unge guttene i dag, men Liverpool-treneren var veldig fornøyd med samtlige etter dagens kamp.

– Det er selvfølgelig en bra opplevelse, og en fortjent opplevelse. Noen av dem gjorde det virkelig bra i flere øyeblikk. De er også fantastisk å ha på trening, sier tyskeren om sine yngste medlemmer i troppen.

UNGE SPILLERE: 17 år gamle Isaac Mabaya fikk bryne seg på Marcus Rashford på gressmatten i Thailand.

UNGE SPILLERE: 17 år gamle Isaac Mabaya fikk bryne seg på Marcus Rashford på gressmatten i Thailand.

Bratt læringskurve

Når man er på treningsleir kan det bli mye logistikk problemer for trenerne. I dag fikk 32 spillere prøve seg, og Klopp hadde ikke hatt mulighet til å snakke med ungguttene etter kampen.

– Når du taper 4-0 kunne jeg sagt mye til dem, men jeg har ikke sagt noe ennå. Jeg har ikke fått snakket med dem for det er så mange og de forsvinner i forskjellige gripper. Det er rett og slett umulig å snakke med alle sammen samtidig, så det gjør vi før trening i morgen, forklarer tyskeren.

I Premier League, og spesielt i toppklubbene, er læringskurven bratt for akademispillerne som vil spille seg inn på førstelaget. Det tror Klopp de fikk kjenne litt på i dag. 

– De fikk oppleve at om det gjøres en feil på dette nivået vil det andre laget sannsynligvis score. Alt er en læringskurve og guttene er i starten av karrierene sine så alt er bra akkurat nå, sier tyskeren om dagens prestasjon.