Jürgen Klopp om møtene med Martin Ødegaard:– Jeg husker det som om det var i går

Jürgen Klopp mimret tilbake til Ødegaard-samtalene i 2015, og hyllet Mikel Arteta og hele Arsenal-troppen på dagens pressekonferanse.

På søndag skal Jürgen Klopp, Liverpool og spillerne ut på gressmatten til sin vanskeligste ligakamp så langt denne sesongen. På motsatt banehalvdel på Emirates står nemlig serieleder Arsenal med Gabriel Jesus, Martin Ødegaard og Bukayo Saka.

Det blir absolutt ikke en enkel kamp, og Liverpool går for første gang på lenge inn i en kamp mot The Gunners som underdogs. Det vet Jürgen Klopp å skryte av, for Mikel Arteta har gjort en meget god jobb med London-klubben etter hans ankomst for snart tre år siden.

– De har all min respekt. Wow! Det har blitt gjort en veldig, veldig god jobb. Når du trenger litt tid får du det sjeldent. Det er ikke alle som fortjener den tiden, og du må selvfølgelig også være gode i den fasen (av prosjektet). Det er hva Mikel (Arteta) har fått til, sier tyskeren før med hans spanske trenerkollega.

TEMPERATUR: Det har ikke alltid vært god stemning mellom Mikel Arteta og Jürgen Klopp, men tyskeren har stor respekt for spanjolens arbeid på Emirates.

TEMPERATUR: Det har ikke alltid vært god stemning mellom Mikel Arteta og Jürgen Klopp, men tyskeren har stor respekt for spanjolens arbeid på Emirates.

Mimrer tilbake til Ødegaard-avtalen

På dagens pressekonferanse brukte Klopp også god tid på å skryte av Arsenals spillere. Tyskeren mener det er hentet mange talentfulle spillere til Nord-London de siste årene, og han ramser opp Gabriel Martinelli, Martin Ødegaard, Bukayo Saka, Gabriel Jesus, Olekansdr Zinchenko og Thomas Partey som gode eksempler.

Det er kanskje ikke så rart, for det har vært ryktet en god stund at tyskeren ligger langflat for blant annet Martinelli og Saka.

– Martinelli var jeg spent på veldig tidlig, og han ble spilleren jeg forventet at han ville bli. Saka har vært utrolig siden hans første kamp. Om noen visste hvor god Gabriel Jesus ville være i en nummer 9 rolle, eller den første på lagoppstillingen om du vil, så er det Mikel (Arteta), for han har jobbet tett med ham tidligere.

– Det samme med Zinchenko, han så gode ting der også. Han har fått (Granit) Xhaka på riktig spor igjen, og alle visste hvor god Thomas Partey var i Atletico. Arsenals defensive linje er mer satt nå, og de har funnet en god måte å forsvare seg på, forteller Klopp. 

Situasjonen med Martin Ødegaard i 2015 ble også et samtaleemne på pressekonferansen. Nordmannen var på besøk hos mange klubber, inkludert Liverpool, da han skulle forlate Strømsgodset som 15-åring. Klopp prøvde alt for å lande signaturen til den nåværende Arsenal-spilleren, men til slutt valgte Ødegaard å reise til Spania og Real Madrid.

MODNET: Martin Ødegaard ble fast kaptein for serieleder Arsenal før denne sesongen.

MODNET: Martin Ødegaard ble fast kaptein for serieleder Arsenal før denne sesongen.

– Jeg snakket med ham da da han var i Norge. På den tiden ville hele verden ha ham, og han bestemte seg for Real Madrid. Jeg husker det som om det var i går. Vi satt rundt bordet med hans far og vi var alle veldig oppspilt, mimrer Klopp og fortsetter:

– Etter det møtet kom det noen vanskelige år, noe som er naturlig når du er så mye i rampelyset. Han har nå blitt den spilleren alle forventet at han ville bli den gangen.

Bryr seg ikke om tidligere resultater

Nå venter Ødegaard, Saka og Martinelli for Jürgen Klopp og Liverpool. Det kan bli en make it og break it-situasjon for de røde, som med tap vil ligge 14 poeng bak serielederen. Da vil det bli vanskelig å hente The Gunners igjen, uansett hvor mange kamper som er igjen av sesongen.

– Det er et ungt lag, et spennende lag som gjør det veldig bra. De er i den posisjonen de er i av en grunn, mener Klopp. 

En ting som likevel kan spille på tyskerens side er hvor dominerende hans lag har vært ovenfor Arsenal de siste sesongene. I fjorårets sesong møttes lagene to ganger i Premier League, og to ganger i ligacupens semifinale. Det endte med tre seire, en uavgjort og null baklengs.

– Vi tenker selvfølgelig ikke på kampene vi spilte mot dem, for det gir ikke veldig mye mening. Vi vil prøve lage problemer for dem nå. Jeg gleder meg til å ta fatt på det, avslutter Klopp.

Liverpool møter Arsenal i Premier League på søndag klokken 17.30. Kampen sendes på V Sport Premier League.