Flere spillere bør få seg noen uker på sidelinjen

En ny motstander i bunnstriden, og et nytt tap. Hvor skal denne sesongen ende for Liverpool?

Liverpool var soleklare favoritter før oppgjøret på Anfield. De røde har ikke hatt en god sesonginnledning, men det hadde jaggu ikke Leeds hatt heller. Før kampstart ville hvittrøyene sine supportere ha ut sin manager Jesse Marsch. Det er jeg ikke sikker på om de vil lenger.

Etter kampen mot West Ham og Manchester City, som er to lag som forventer å ligge på topp 10 denne sesongen har det endt med to tap mot bunnlag. De røde er på vei mot en skikkelig Robin Hood-historie. Problemet er bare at det finnes flere Leeds-lag enn Manchester City-lag i Premier League.

Gjennom hele uken lå bortelaget med brukket rygg, uten seier siden den 14. august. I kveld snudde de den vonde trenden, på bekostning av et tafatt og uinspirert Liverpool-lag. Når skal de rødes sesong snu? Vil den i det hele tatt gjøre det?

Jürgen Klopp sitter nok trygt enn så lenge, men Liverpool har blitt en midt på tabellen-lag denne sesongen. Det er langt ifra godt nok.

FØR KAMPSTART: Jürgen Klopp sitter forhåpentligvis svært trygt hos Liverpool, men hvor mange flere slike resultater tåler tyskeren?

FØR KAMPSTART: Jürgen Klopp sitter forhåpentligvis svært trygt hos Liverpool, men hvor mange flere slike resultater tåler tyskeren?

Upresise, unøyaktige og umotiverte

De røde gikk ut i en diamant-formasjon, akkurat slik som mot Ajax i midtuken. Darwin Nunez ble liggende til venstre, og Fabinho, Thiago og Elliott fikk ansvaret for midtbanen. Spørsmålstegnene var det før start, og vi fikk også se hvorfor Klopp bør endre kurs tilbake til sin vante 4-3-3 formasjon.

Det var likevel ikke der det startet, for det var det Joe Gomez som gjorde. Engelskmannen sendte en svak pasning inn mot Alisson, som skle, og vipps fikk Rodrigo sette ballen i et åpent Liverpool-mål foran The Kop. En verst tenkelig start, men de røde fikk dampen opp etter sjokkstarten til bortelaget.

Liverpool hadde sin beste periode i den første omgangen fra det 10. til det 15. minutt. Det sier kanskje sitt om første omgangens prestasjon, men det endte likevel med en scoring. Mohamed Salah leverte varene igjen foran mål, og lagene var like langt. Kunne de røde få et slags momentum? Svaret var nei.

Det var til tider hawaii-fotball på Anfield de første 45, og Leeds skapte den neste store sjansen. Det smalt godt i metallet, men de røde slapp med skrekken. Det var ellers ikke svært mye å melde om.

Det som er lite betryggende med den første omgangen er når de røde kommer til sjanser. Firmino og co var gode i kontringsspillet, men i etablert spill blir det mye feilpasninger, slurv og unøyaktighet. Det er ikke den første gangen det har skjedd denne sesongen.

SVAK: Joe Gomez hadde ikke en god dag på jobben mot Leeds. Det har blitt en gjengangsmelodi for engelskmannen denne sesongen.

SVAK: Joe Gomez hadde ikke en god dag på jobben mot Leeds. Det har blitt en gjengangsmelodi for engelskmannen denne sesongen.

Forbedring, men ikke godt nok

Andre omgangen startet slik som mye av første omgangen var, nemlig rufsete. I det 58. minutt valgte Klopp å ta av Fabinho og Elliott. Midtbanen fungerte dårlig i den første omgangen, og ble ved flere anledninger løpt i stykker av Leeds. Inn på banen kom en rusten Curtis Jones, og en lite offensiv Jordan Henderson. Det viser vel også at Jürgen Klopp har lite å rutte med for tiden?

Leeds hadde hatt et godt tak på kampen i den andre omgangen, men det snudde litt da byttene kom. Den første store sjansen kom til Nunez, som ble spilt igjennom av Salah. Dessverre for uruguayaneren ble det bom, igjen. Det ble flere også.

Men de røde var i siget, og skapte sjanser på løpende bånd mot et slitent Leeds-lag. I en periode så det ut til å gå veien også, men sjansene ble brent en etter en. Roberto Firmino hadde vel rundt 3-4 sjanser alene de siste 20 minuttene?

Så skjer det som ikke skal skje, men som har blir et slags symbol på Liverpools ligasesong. Leeds, som knapt har vært frempå i den andre omgangen, fikk litt plass og satte ballen i mål. Leeds-supporterne jublet, og Liverpool-spillerne forstod hva som hadde skjedd. Null poeng mot Leeds hjemme på Anfield var et faktum, og Van Dijks fem år lange ubeseirede rekke var brutt.

TUNGT: Andy Robertson ble kåret til banens beste av Liverpool.no, men kunne gjøre lite med Leeds sitt vinnermål.

TUNGT: Andy Robertson ble kåret til banens beste av Liverpool.no, men kunne gjøre lite med Leeds sitt vinnermål.

Individuelle problemer i laget

Så er spørsmålet, hvor går det galt igjen og igjen? Du kan si mye om Jürgen Klopp og hans taktiske tilnærming, eller om Mesliers gode prestasjon. Uflaks? Kanskje litt, men det er noe forferdelig galt i dette mannskapet, og det starter med svake prestasjoner individuelt. Bør noen spillere få seg en lengre pause?

Joe Gomez har vært i Liverpool siden 2015, og skrev under på en ny avtale i sommer, men engelskmannen bør ikke være på banen for Liverpool for øyeblikket. Han virker verken god nok, villig nok eller motivert nok til å være utpå der. Hvis man ser bort fra hans prestasjon i City-kampen har det vært lite å skrive hjem om for 25-åringen denne sesongen.

Hva som er galt vites ikke, for alle vet at han kan hvis han vil. Slurvete pasningsspill, spesielt ved Leeds sitt 0-1 mål, feilberegning av baller og dårlige støt mot Leeds sine spillere er fasit etter kveldens kamp. Gomez kan være en fantastisk spiller, men for øyeblikket er selvtilliten nedkjørt etter flere svake prestasjoner.

Den andre spilleren som bør få en plass ved siden av Gomez er Fabinho. Brasilianeren har vært en katalysator på Liverpools midtbane i en årrekke, men sesongens versjon av ankeret er ikke til å kjenne igjen. 28-åringen er for sen i mange dueller, lager unødvendig frispark og hjelper sjeldent til offensivt.

Problemet til Klopp i denne posisjonen er hvilke spillere som er disponible, for det er ikke like lett å sende en spiller som Stefan Bajcetic utpå for å spille i Premier League. Vi får krysse fingrene for at hans prestasjoner handler om at han er sliten, for ellers er det vanskelig å se hvordan Fabinho forsvarer en plass på midtbanen til Liverpool.

Det er også lov å nevne Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah og til dels Curtis Jones, som også virker å være langt unna der de har vært tidligere.

BENKEN?: Fabinho ble ofte løpende i mellom Leeds sine midtbanespillere i kveldens kamp.

BENKEN?: Fabinho ble ofte løpende i mellom Leeds sine midtbanespillere i kveldens kamp.

Nærmer seg VM-pause

Det er vanskelig å være positiv på en kveld som denne, men nå er det bare å se frem mot Liverpools fire siste kamper før VM-pausen. Napoli venter på tirsdag i en mer ubetydelig kamp for en Champions League-kamp å være. Til neste helg venter Tottenham borte, og de røde har vært gode mot de antatt beste denne sesongen.

Deretter følger Derby i ligacupen, som kanskje blir en cup å satse på denne sesongen, før Klopps menn avslutter høstsesongen med et besøk av Southampton på Anfield. Det kan, og kanskje må bli fire seire. Seks poeng mot Tottenham og Southampton, videre i ligacupen og en fin seier mot et av Europas beste lag i Champions League hadde smakt godt.

Liverpool kan få det til, for de har vist denne sesongen hvor toppnivået ligger, og det er høyt. Det er bare to uker siden Manchester City ble sendt hjem med null poeng i bagasjen, og det er ganske sykt å tenke på akkurat det på en kveld som dette.

Tottenham-kampen neste helg er en must win, selv om Contes lag er vanskelig å slå. Det viste de seneste i dag. Men håpet på tre poeng er der, for om Liverpool viser de kvalitetene som mot City er det få lag i verden som kan stå i mot. Det er lov å håpe på at det er den utgaven som går ut på banen i London neste helg.