– Det viktigste nå er at vi starter omsette disse prestasjonene til poeng

Liverpool FC Women håper å snu formkruven mot Aston Villa på søndag.

– Vi visste alltid at den starten vi hadde med kampoppsettet ville bli tøff men jeg har vært veldig fornøyd med prestasjonsnivået og hvordan vi har kommet videre. Men som jeg sa etter kampen søndag og gjennom denne uka, det viktigste nå er at vi starter omsette disse prestasjonene til poeng. Vi har hatt en god uke med trening så langt og vi ser frem til Villa-testen, fortalte Matt Beard på fredagens pressekonferanse.

Liverpool er på 10.-plass, to plasser og tre poeng bak Aston Villa Women, før kampen 15:00 norsk tid søndag.

– De (Villa) har masse fart i laget. Jeg kjenner mange av spillerne deres fra min tid i West Ham. De er et bra lag, de finner seg til rette, de gjorde mange endringer i sommer.

Nye skadeutfordringer

På minussiden er det fortsatt nye skader å ta hensyn til for Matt Beard. Midtbanespiller Ceri Holland måtte gi seg i løpet av oppvarmingen til kampen mot Manchester City.

BEHOLDET MOT OG HUMØR: Matt Beard har fått sett mye bra fra laget sitt, men poengfangsten har vært mager.

BEHOLDET MOT OG HUMØR: Matt Beard har fått sett mye bra fra laget sitt, men poengfangsten har vært mager.

– Forhåpentligvis vil hun være aktuell for Brighton med landslagspausen som nærmer seg. Det er en stor smell fordi hun er råsterk, hun er kjapp, hun elsker å løpe og hun lager problemer for lag med disse løpene. Så, det er en smell. Men vi tilpasset oss godt søndag, Rachel Furness kom inn og gjorde det veldig bra. Det er det du har troppen for.

– Å miste Ceri er en smell men det byr på muligheter for andre spillere.

Stjernespiller snart tilbake

I nederlaget, 1-2 mot Manchester City Women, forrige helg fikk Shanice van de Sanden et lite innhopp på tampen. Det er en boost, selv om 30-åringen ikke er aktuell for å starte helt ennå.

– Hun har gjennomgått to fulle treningsuker nå så det vil bli 30 eller 40 minutter denne helga. Åpenbart er det avhengig av hvordan kampen går og prestasjonsnivået.

KLART STEG OPP I NIVÅ: Det krever noe helt annet å konkurrere i Super League enn i Championship.

KLART STEG OPP I NIVÅ: Det krever noe helt annet å konkurrere i Super League enn i Championship.

– Videre vil vi ha to nye uker med landslagsoppholdet for å få henne i form.

God moral

Til tross for at overgangen fra Championship til Super League har vært tøff, var de røde forberedt på hva som ventet. Beard skryter av stemningen i stallen.

– Humøret i gruppa er fantastisk og det har alltid vært det. Vi visste da vi satte våre mål for den første halvdelen av sesongen, vel vitende om det oppsettet vi hadde i de første seks kampene, at det ville bli tøft. Jeg føler vi kunne hatt noen poeng mer men det er ikke slik det endte for oss.

– Men vi er ved godt mot her og jeg tror du kan se hvor hardt vi jobber, hvor forpliktet vi er.

Da er det bare å krysse fingrene for at begge Liverpool-lagene vinner søndag.