Fikk det tøft hjemme mot topplaget

Liverpool FC Women kjempet godt, men måtte gi tapt mot Arsenal søndag.

Liverpool FC Women - Arsenal FC Women 0-2 (0-2), Prenton Park: Etter den glimrende seriestarten som endte med seier over Chelsea har Liverpool de siste ukene fått kjenne på nivået i Women's Super League. Etter tap mot Everton og Tottenham uten å score mål var Arsenal motstander i søndagens hjemmekamp, og gjestene stod på sin side med ni strake ligaseiere uten baklengsmål. 

Etter dagens kamp kan de utvide den rekken til ti kamper. 

Liverpool forsøkte å presse fra start, men sveitsiske Lia Walti sendte gjestene i ledelsen foran rekordmange 3348 tilskuere på Prenton Park. Syv minutter senere doblet norske Frida Maanum ledelsen for London-laget, og Arsenal hadde stort sett full kontroll hele omgangen. 

Etter hvilen var Emma Koivisto og Katie Stengel frempå med hver sin sjanse, og Liverpool ropte også på straffespark for en hands, men uten å få gehør. Da de røde satset mer for en redusering mot slutten, var gjestene på sin side nære ved å øke ledelsen ved et par tilfeller. 

Alt i alt var det nok en fortjent seier for Arsenal, som ikke har tapt en kamp siden FA-cupfinalen mot Chelsea i april. 

For Liverpools del venter ligacupkamp borte mot Leicester i midtuken, før en ny tøff utfordring venter i form av Manchester City borte neste helg. Liverpool er nå nummer ni på Women's Super League-tabellen og har tre lag bak seg med tre poeng etter fire kamper. Arsenal klatret til tabelltopp i dag, men kan bli passert av Manchester United, som spiller i ettermiddag.

Matt Beard stilte med følgende lag søndag: 

Laws - Koivisto, Flaherty, Fahey, Matthews, Campbell (Roberts 90), Hinds (Robe, 90) - Matthews, Holland - Daniels (Kearns 71), Lawley (Furness 83) - Stengel.