Videre som gruppevinner, og nå venter Nederland-kapteinen i spenning på utfallet av Englands gruppe

Nederland hadde full kontroll mot vertsnasjonen, og Virgil van Dijk vil nå bli å se i aksjon i verdensmesterskapets første åttedelsfinale.

Det Liverpool-linkede stortalentet Cody Gakpo gjorde sitt tredje mål på tre VM-kamper, og sendte Nederland i føringen i første omgang da de oransje oppskriftsmessig slo vertsnasjonen Qatar 2-0 i gruppe A. Frenkie de Jong gjorde Nederlands andre mål tidlig i andre omgang.

I den andre kampen i gruppen vant Senegal 2-1 over Ecuador, og dermed ble det forhåndsfavorittene som gikk videre til åttedelsfinalene fra gruppe A. Nederland som gruppevinner, og Senegal som nummer to.

Ismaila Sarr, som tidligere var linket til Liverpool, sendte Senegal i føringen på straffespark, mens den Liverpool-linkede Brighton-spilleren Moises Caicedo utlignet for Ecuador midtveis i omgangen. Det gikk imidlertid bare tre minutter for Kalidou Koulibaly sendte Senegal foran igjen.

Liverpool-forsvarer Virgil van Dijk som spilte hele kampen mot Qatar.

– Jeg tror selvtilliten vår har vokst. Vi ga ikke bort særlig mange sjanser. Vi kunne ha skapt mer, men vi holdt nullen og vant 2-0, og dermed vant vi gruppen, sa stopperkjempen til pressen etter kampen.

Nederland-kapteinen og hans lagkamerater venter nå i spenning på utfallet av kveldens kamper i gruppe B. Kampene England - Wales og Iran - USA starter klokken 20.00, og vil avgjøre hvem som blir Nederlands motstander i åttedelsfinalen kommende lørdag.

Det kan bli Nederland mot England i åttedelsfinalen

Nederland skal som vinner av gruppe A spille den første åttedelsfinalen i mesterskapet, lørdag klokken 16.00. Der blir nummer to i gruppe B motstander. Før kveldens kamper i gruppe B er dette Iran, men dette kan fort endre seg.

England leder gruppen foran kveldens kamp mot Wales. Waliserne, som har hele fire tidligere Liverpool-spillere i troppen, må vinne med fire mål eller mer for å ta seg forbi naboene på tabellen. England må på sin side vinne for å være sikre på å ta med seg gruppeseieren og dermed møte Senegal isteden for Nederland i åttedelsfinalen. En åttedelsfinale mot Senegal vil i så fall spilles søndag klokken 20.00.

Men også Iran og USA vil ha et ord med i laget, og før kampen mot USA er det Iran som ligger best an til avansement. Dersom Wales tar poeng fra England er det helt åpent hvem som blir Nederlands motstander i åttedelsfinalen, avhengig av resultatet fra kampen mellom Iran og USA.