Mener Liverpool må handle stort til sommeren

Jamie Carragher sier de røde blir nødt til å matche sine rivaler på overgangsmarkedet sommeren 2023.

Den tidligere Liverpool-midtstopperen og nåværende fotballeksperten Jamie Carragher er ikke i tvil om at sommeren 2023 blir svært viktig for de røde. Han er tydelig på at klubben er nødt til å svi av store beløp dersom de skal holde følge med sine rivaler i fremtiden.

– Jeg tror ikke det er noen tvil om at Jürgen Klopp har sagt til sine eiere at han trenger 200 til 250 millioner pund å bruke til sommeren. Det høres veldig mye ut, men det var det Manchester United og Chelsea handlet for i sommer. Det er slike summer Liverpool konkurrer mot, sier Carragher ifølge Goal

Jürgen Klopp kommenterte uttalelsene da han møtte pressen lille julaften.

– Ja, det er jo jul? Jeg vet ikke om noe beløp, men jeg er ikke fremmed for investeringer. Vi får se hva fremtiden bringer, men jeg er overbevist om at den blir bra, sa han.

Spennende fremtid

Carragher er spent på hva som vil skje på eiersiden i Liverpool. Han tror Fenway Sports Group har innsett at det blir vanskelig å konkurrere med andre med den bærekraftige måten å drive klubb på som de har i sin filosofi, og at de derfor har lagt klubben ut for salg.

– Det skal bli spennende å se om det er snakk om et helt salg eller om de ser etter nye partnere, sier han.

Scouseren mener uansett tiden nå er inne for at Liverpool satser tungt på overgangsmarkedet igjen.

– Det har bare skjedd én gang under Jürgen Klopps ledelse at Liverpool virkelig har gått for det på overgangsmarkedet, og det var etter de var i Champions League-finalen for første gang. Da kjøpte de mange spillere, og jeg tror de trenger det igjen nå, sier Carragher.

– Jeg tror ikke FSG har de midlene akkurat nå og at det er derfor de kanskje ser etter investorer som kan hjelpe dem, legger Carragher til.

To av spillerne Liverpool blir hyppig linket til er Jude Bellingham og Enzo Fernandez, som til sammen trolig vil koste over 200 millioner pund.